Πιο πρόσφατα

9/3/15

Ποιες είναι οι καλύτερες γυναίκες κιθαρίστριες;

Άλλη μια ψηφοφορία διεξήγαγε το, γνωστό για το "έργο" του αυτό, Ultimate Guitar, αυτή τη φορά -υποθέτουμε- με αφορμή την χθεσινή Ημέρα της Γυναίκας. Συγκεκριμένα, το γνωστό site ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τις καλύτερες γυναίκες κιθαρίστριες, με το κοινό να ανταποκρίνεται και να συνθέτει μια αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα.

Δείτε τις πρώτες 15 και αφήστε μας κάτω από το κείμενο το δικό σας σχόλιο με την προτίμηση σας!

15. Susan Tedeschi



Σύζυγος του Derek Truck και μέλος των Tedeschi Truck Band, παίζει και τραγουδά μπλουζ του νότου και τραγούδια της αμερικανικής παράδοσης.

14. Sister Rosetta Tharpe



Η πρώτη και αυθεντική soul sister. Πρωτοπόρα κιθαρίστρια που συνδύασε τα gospel με το rock 'n' roll, τυγχάνει κοινής αποδοχής και εκθειάζεται από Elvis, Little Richard, Johnny Cash κ.α. Απεβίωσε το 1972.

13. Kim Gordon



Αν και "βασική" της αρμοδιότητα είναι το μπάσο, στη γκάμα της συνιδρύτριας των Sonic Youth περιλαμβάνεται και η κιθάρα, την οποία χειρίζεται αρκούντως καλά. Πρόσφατα έβαλε και... φωτιά στα μέσα με το preview της αυτοβιογραφίας της, μιλώντας για τη Lana Del Rey και τον Kurt Cobain (περισσότερα εδώ).

12. PJ Harvey



Εκτός από μοναδική φωνή η PJ Harvey διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες και στην κιθάρα, το σαξόφωνο και πιάνο. Λογικά αναμένουμε να τη δούμε και σε άλλες κατηγορίες πέραν της συγκεκριμένης αρκετά ψηλά.

11. Bonnie Raitt


Μπορεί να διανύει αισίως το 65ο έτος της ηλικίας της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχει πάψει να είναι από τις καλύτερες slide κιθαρίστριες ever.

10. Emily Remler


Ο πρόωρος θάνατος της στα 32 της χρόνια (1957 - 1990) δεν την "άφησε" να αποκτήσει τη φήμη που της άρμοζε. Παρ' όλα αυτά πρόλαβε να κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ σε hard bop, jazz και fusion ήχους.

9. Courtney Cox


Καμία σχέση (όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία) με τη συμπαθέστατη Monika των F.R.I.E.N.D.S.. Αυτή η Courtney Cox είναι μέλος των Iron Maidens και δίνει ηχηρό παρών σε κάθε σχετική λίστα, για διάφορους λόγους.

8. Kaki King


Παίζοντας τα πάντα σε κιθάρα, από ακουστική μέχρι lap steel, και "πηδώντας" με ευχέρεια από στυλ σε στυλ, η Kaki King έγινε γνωστή πριν περίπου μια δεκαετία και συνεχίζει...

7. Nita Strauss


Άλλο ένα μέλος των Iron Maidens, που πλέον περιοδεύει και με τον Alice Cooper. Θεωρείται από τις κορυφαίες κιθαρίστριες, και όχι άδικα.

6. Lita Ford


Με χαρακτηρισμούς όπως αυθεντική γυναίκα shredder, the babe of guitar players, badass κ.α. να την ακολουθούν από την πρώτη της εμφάνιση, η κιθαρίστρια των Runaways "απαιτεί" την παρουσία της σε αυτή τη λίστα και μάλιστα τόσο ψηλά.

5. Jennifer Batten


"Έφτιαξε" το όνομα της περιοδεύοντας για μια δεκαετία μαζί με τον Michael Jackson ('87 - '97), όταν έγινε γνωστή στους απανταχού μουσικόφιλους. Στα αξιόλογα της καριέρας της συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή της στο πλάι του Jeff Beck για μια τετραετία.

4. Gabriela Quintero


Η Gabriela των Rodrigo y Gabriela, η Μεξικανή με επιρροές φλαμένκο, ροκ και heavy metal είναι από τις καλύτερες του είδους. Κάθε είδους, με όπλο της την ακουστική της κιθάρα.

3. Joan Jett


Ναι, δεν είναι από τις καλύτερες τεχνικά. Είναι όμως μαγκάκι και αυθεντική ροκ, οπότε ποιος μπορεί να αρνηθεί στη Joan Jett μια θέση στο πάνθεον των γυναικών της ροκ;

2. Orianthi


Η ελληνικής καταγωγής Αυστραλιανή Orianthi Panagaris έγινε επίσης γνωστή από την παρουσία της δίπλα στον Michael Jackson, λίγο πριν το θάνατο του. Πλέον στα 30 της μετρά ήδη τρία άλμπουμ, ενώ έχει περιοδεύσει και μαζί με τον Alice Cooper.

1. Nancy Wilson


Ο ορισμός της ροκ milf (ή και gilf, ανάλογα πως το βλέπει κανείς). Έκανε τους ανά τον κόσμο ροκάδες να την αναγνωρίσουν με τους Heart, με τους οποίους έκανε μεγάλη επιτυχία στα 80s και συνεχίζει να περιοδεύει μέχρι και σήμερα.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.