Πιο πρόσφατα

21/2/15

Καυστική Kim Gordon για Lana Del Rey, Kurt Cobain και Smashing Pumpkins

Αυτές τις μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία της Kim Gordon, μπασίστρια και τραγουδίστρια των Sonic Youth, και ήδη κάποια... καυστικά αποσπάσματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μαζί με τις πρώτες κριτικές.

Τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το Girl in a Band, όπως τιτλοφορείται το βιβλίο, αφορούν τη Lana Del Rey, τον Kurt Cobain και τη σχέση του με την Courtney Love, αλλά και στον Billy Corgan των Smashing Pumpkins.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση της ποπ αναφέρθηκε στην Del Rey, λέγοντας: "Σήμερα έχουμε κάποια σαν την Lana, η οποία δεν ξέρει καν τι σημαίνει φεμινισμός. Πιστεύει πως φεμινισμός είναι να κάνουν οι γυναίκες ότι θέλουν, που στον δικό της κόσμο, είναι ο δρόμος προς την αυτοκαταστροφή. Πιστεύει αληθινά πως ο μουσικός πρέπει να πεθαίνει από ναρκωτικά και τη κατάθλιψη ή είναι απλά μια περσόνα της; Αν τα πιστεύει, ας το κάνει και στον εαυτό της".

Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην (αυτο)καταστροφή του Kurt Cobain: "Ένα στοιχείο της αυτοκαταστροφικής του φύσης, ήταν η επιλογή της Courtney Love, με σκοπό να απομακρύνει τους πάντες από κοντά του. Την ίδια ώρα, η φήμη τον αποξένωνε από κάθε κοινωνικότητα που είχε", ενώ από το στόχαστρο της δεν ξέφυγε ούτε ο Billy Corgan: "Κανείς δεν τον γούσταρε γιατί ήταν κλαψιάρης και οι Pumpkins παραπήραν στα σοβαρά τους εαυτούς τους και δεν ήταν με τίποτα punk rock".

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.