Πιο πρόσφατα

23/4/15

Jack White ο μπλουζ ευεργέτης

Η αγάπη του Jack White για τη blues μουσική είναι δεδομένη, όπως και η αγάπη του για τους πρώτους ροκ σταρ (θυμίζουμε πως "έσωσε" την πρώτη ever ηχογράφηση του Elvis). Αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει μια δωρεά, στο Εθνικό Blues Μουσείο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό φέτος στο St. Louis των ΗΠΑ.

Μέσω ανακοίνωσης των υπευθύνων του μουσείου έγινε γνωστή η συμβολή του μουσικού, ο οποίος θα στηρίξει οικονομικά ένα πρόγραμμα με τον τίτλο Mix It Up, το οποίο θα αποτελεί μια "δημιουργική blues εμπειρία". Φυσικά η δωρεά του White δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς πρόκειται για εξαψήφιο νούμερο, το οποίο όμως δεν καθορίζεται στις ανακοινώσεις.

Μέσω του Mix It Up οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να κοινοποιούν δικές τους συνθέσεις, παρέχοντας πρόσβαση σε εργαλεία επεξεργασίας ήχου. Ολόκληρο το στήσιμο του μουσείου θα αφορά την ιστορία της blues, με πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τη διοίκηση του μουσείου αναζητούνται κονδύλια "για την αναβάθμιση των τεχνολογικών μέσων, τον εμπλουτισμό της συλλογής εκθεμάτων, της ενημέρωσης του ενδιαφερόμενου κοινού και τις ανάπτυξης σχετικής βιβλιογραφίας".

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του οργανισμού.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.