Πιο πρόσφατα

20/4/15

"Αριστούργημα του Lou Reed το Lulu"

Η Laurie Anderson, σύζυγος του Lou Reed, παρουσίασε τον εκλιπόντα σύζυγο της στην πρόσφατη τελετή εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame, όπου ήταν τιμώμενο πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, στην ευχαριστήρια ομιλία της, αποκάλυψε και τι της είχε πει ο David Bowie σχετικά με τον πιο αμφιλεγόμενο δίσκο του Lou Reed, Lulu, μαζί με τους Metallica.

Το άλμπουμ, το οποίο ήταν και το τελευταίο του καλλιτέχνη, κυκλοφόρησε το 2011, και όπως δήλωσε η γυναίκα του: "Η δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν δυσκολη εποχή για μένα με πολλές προκλήσεις και για τους δύο. Μετά τον θάνατο του Lou, ο David Bowie είχε μεγάλο δίκιο όταν ήρθε και μου είπε ότι τo Lulu είναι το αριστούργημα του Lou, απλά θα χρειαστεί λίγος καιρός για να το καταλάβουν. Θα γίνει όπως και με το Berlin".

Παραδέχεται βέβαια και η ίδια πως η αρχική της εκτίμηση για το άλμπουμ ήταν λανθασμένη: "Διάβαζα τους στίχους και είναι τόσο άγριοι. Ο Lou ήξερε και καταλάβαινε το φόβο, τον τρόμο, την εκδίκηση και την αγάπη. Το Junior Dad είναι μια εμπειρία βγαλμένη από τη Βίβλο. Πήγε το rock and roll σε ένα νέο επίπεδο".

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα ο δίσκος έχει πουλήσει περίπου 40 χιλιάδες αντίτυπα, ενώ θεωρείται από τα χειρότερα και των δυο, έχοντας πολεμηθεί από κοινό και κριτικούς. Παρ' όλα αυτά, ο Kirk Hammett είχε δηλώσει τότε: "Αγαπώ μέχρι θανάτου αυτό το δίσκο. Είναι κρίμα που δεν έχουν κι άλλοι τη γνώμη μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Είναι απλά μουσική...".

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.