Πιο πρόσφατα

20/4/15

Green Day & Lou Reed πρωταγωνιστές στη βραδιά του Rock and Roll Hall of Fame

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Cleveland η 30η τελετή ένταξης νέων μελών στο Rock and Roll Hall of Fame, με πρωταγωνιστές και μεταξύ των τιμώμενων τους Green Day και τον εκλιπόντα Lou Reed.

Συγκεκριμένα, όπως ήδη γνωρίζαμε από τον Δεκέμβριο, τα νέα μέλη του Rock and Roll Hall of Fame είναι οι Lou Reed, Green Day, Ringo Starr, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, Joan Jett and the Blackhearts, Bill Withers, Paul Butterfield Blues Band.

Εκ μέρους των Green Day, οι οποίοι εισήχθησαν στο Hall of Fame από την πρώτη χρονιά που είχαν το δικαίωμα, ο Billie Joe Armstrong ευχαρίστησε τα άλλα δυο μέλη του συγκροτήματος, ενώ βλέποντας στην αίθουσα τον Paul McCartney, την Patti Smith και άλλους μουσικούς είπε "όλη η συλλογή μου από δίσκους είναι εδώ". Στη συνέχεια η μπάντα έπαιξε τα American Idiot, When I Come Around και Basket Case.


Για τον 74χρονο πλέον Ringo Starr, το μοναδικό μέχρι τώρα Σκαθάρι που δεν είχε ενταχθεί στο Hall of Fame, μίλησε ο Paul McCartney, ενώ ερμήνευσαν μαζί και τα With a Little Help from my Friends και I Wanna Be Your Man. Ακόμη, μαζί με τους Green Day ερμήνευσε το Boys των Shirelles και μαζί με τον φίλο και κουνιάδο του, Joe Walsh, το δικό του It Don't Come Easy.



Ο Bill Withers ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή μετά από σχεδόν 30 χρόνια, με τον Stevie Wonder να προλογίζει μιλώντας για "ευγενή και κομψή μουσική σε έναν κόσμο που συχνά δεν έχει τίποτα από τα δύο".


Για τον Lou Reed μίλησαν η σύζυγος του, Laurie Anderson και η Patti Smith. Η δεύτερη προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της μιλώντας γι αυτόν, με τον οποίον πρωτογνωρίστηκαν όταν χόρευε σε ένα κλαμπ της Νέας Υόρκης. Η γυναίκα του ανέφερε πως δεν ήταν κυνικός, αλλά εξωφρενικός: "Ήταν στιγμές που με θύμωνε αλλά ποτέ δεν βαρέθηκα", ενώ προχώρησε και σε κάποιες δηλώσεις σχετικές με την πολυσυζητημένη συνεργασία του Lou Reed με τους Metallica για το Lulu. Επί σκηνής για να τον τιμήσουν βρέθηκαν οι Yeah Yeah Yeahs, Karen O και Nick Zimmer στο Vicious και ο Beck στο Satellite of Love.


Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του Stevie Ray Vaughan, με τον John Mayer να τον αποκαλεί "απόλυτο guitar hero" και τον μεγαλύτερο αδερφό του, Jimmie, να δηλώνει πως πολλοί εκτιμούν στην τεχνική του, αλλά ξεχώρισε λόγω του μεγάλου ενθουσιασμού που πάντα είχε. Οι δυο τους μαζί με τους κιθαρίστες Doyle Bramhall II και Gary Clarke Jr και τα μέλη των Double Trouble ερμήνευσαν τα Pride and Joy, Texas Flood και Six Strings Down.



Τους Paul Butterfield Blues Band τίμησαν με την ερμηνεία τους στο Going to Chicago οι Zac Brown και Tom Morello, ενώ οι επίσης τιμώμενοι Joan Jett & The Blackhearts ερμήνευσαν τα Bad Reputation, Cherry Bomb (μαζί με τον Dave Grohl) και Crimson and Clover των Tommy James & The Shondells. Σε άλλη μια έκπληξη της βραδιάς, την εμφανώς συγκινημένη Joan Jett προλόγισε η Miley Cyrus, ενώ τραγούδησαν και μαζί.



Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την βραδιά:


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.