Πιο πρόσφατα

14/4/15

Το βινύλιο του μέλλοντος (photos & videos)

Το βινύλιο ανεβαίνει σε πωλήσεις. Το ίδιο και οι ψηφιακές κυκλοφορίες, οι οποίες κυριαρχούν σε κάθε τομέα και με κάθε τρόπο. Πλέον μπορούν να συνδυαστούν, με μια εφεύρεση που -πιστεύουμε πως- θα αγαπήσουν οι hipster, θα μισήσουν οι (πραγματικοί) oldschoolαδες και, σίγουρα, θα πραγματοποιήσει τεράστιο αριθμό πωλήσεων.

Το όνομα του Universal Record (Οικουμενικός Δίσκος) και δημιουργός του ο Jesse England. Τι είναι; Ένας bluetooth δίσκος ο οποίος μετατρέπει mp3 αρχεία ουσιαστικά σε... δίσκους βινυλίου, ενώ ακούγεται και σαν πραγματικό πικάπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκεπτικό του ήταν πως "Σε μία εμπειρία ακρόασης, πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον και η κινησιολογική ρουτίνα; [...] Με κάθε φυσική μορφή να εκτοπίζεται ολοένα και περισσότερο από πολυπλατφορμικές εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες streaming, το να σου ανήκει ένα πικ-απ και κάποιοι δίσκοι θεωρείται ένας νεωτερισμός ή είναι απλά μια προσπάθεια βεβιασμένης σταθερότητας;"

Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με τους καλωδιακές αντάπτορες κασέτας, με τη διαφορά πως χρησιμοποιεί bluetooth αντί για καλώδια και είναι συμβατή με κάθε συσκευή που ανταποκρίνεται στην bluetooth τεχνολογία. Ακόμη, συνδέοντας έναν bluetooth αναμεταδότη σε κάποιο παλιό walkman ή discman είναι δυνατό να τα ακούσεις στο πλέον υπερσύγχρονο βινύλιο σου.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του "δίσκου" μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα υπάρξει κάποια επένδυση στην εφεύρεση, σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μαι καινοτομία που ίσως πάει ένα βήμα παραπέρα τον τρόπο που ακούμε και αντιλαμβανόμαστε τη μουσική (γι άλλη μια φορά).





σ.σ. Αν παρά το βίντεο δεν έχετε καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αφήστε ένα σχόλιο κάτω και είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.