Πιο πρόσφατα

27/4/15

Solarmonkeys - Payblack

Ένα παράξενο όνομα, και ένα λογοπαίγνιο στον τίτλο του πρώτου άλμπουμ τους. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εξωτερική ματιά στην αθηναϊκή μπάντα που πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη της δουλειά, μέσω της Sound of Everything. Ο λόγος για τους Solarmonkeys και το Payblack, το οποίο έρχεται λίγο καιρό μετά τα δυο πρώτα singles και το πρώτο EP της μπάντας.

Ας αφήσουμε όμως τα εξωτερικά, και ας πάμε στα εσωτερικά. Μια παραγωγή επιπέδου εξωτερικού που δίνει στο riff based rock 'n' roll του συγκροτήματος, όπως χαρακτηρίζουν τη μουσική τους, το ιδανικό υπόβαθρο για να δείξει κάθε μεγάλη και μικρή πτυχή της δυναμικής της.

Το άλμπουμ ξεκινά με έναν πρόλογο - προϊδεασμό για αυτό που θα ακολουθήσει: Το Don't Bother ισορροπεί ανάμεσα σε δυο, ή τρία, είδη μουσικής, κρατώντας τα καλά και βγάζοντας αποτέλεσμα που σου κουνάει το κεφάλι χωρίς να το καταλάβεις. Ακολουθεί το Glass Giant, "γέρνοντας" προς τη metal πλευρά του συγκροτήματος, με... σκαλωτικά φωνητικά και έμφαση στα τύμπανα.


Στα Momma's Son και Inside Your Head η υποψία southern rock κρύβεται πίσω από τα έντονα φωνητικά και τη σκοτεινή ατμόσφαιρα, η οποία περικλείει το άλμπουμ στην ολότητα του, δημιουργώντας την αίσθηση μιας μπάντας φτιαγμένης για "σκληροπυρηνικά" live.


Ο ίδιος δρόμος ακολουθείται και στο Zoey, με τη... φωτεινή πλευρά του συγκροτήματος να υπερισχύει και τα τύμπανα να παραχωρούν την ισχύουσα θέση στην κιθάρα και λίγο περισσότερο στα φωνητικά. Μας θύμισε και λίγο Pearl Jam, από τα καλά χρόνια, όπως και το ακόλουθο κομμάτι, Above, στο οποίο τα ντραμς μας... ξαναθυμίζουν ότι υπάρχουν για τα καλά.


Το άλμπουμ κλείνει με δυο κομμάτια ίσης δυναμικής, No Care for Lord και Let them Rest, με έμφαση πάντα στα δυο κύρια όργανα, πάνω στα οποία έχει χτιστεί. Στο σύνολο του πρόκειται για ένα δίσκο κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, από ένα συγκρότημα που δείχνει ικανό να βαδίσει σε αυτόν το δρόμο για καιρό και χρόνο με το χρόνο να εξελιχθεί και να φτάσει ίσως και σε διεθνή επίπεδα.


*Όπως αναφέραμε, το άλμπουμ κυκλοφορεί μέσω της Sound of Everything και μπορείτε να το βρείτε διαδικτυακά και φυσικά μέσω του bandcamp του συγκροτήματος, εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.