Πιο πρόσφατα

5/5/15

4 χρόνια Cocktail Bar με τον Kid Loco!

Cocktail Bar 4 Years Birthday Party
Kid Loco (FR)

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 9μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Τέσσερα χρόνια πριν, στη καρδιά του Μάη άνοιξε το πρώτο Self Service Cocktail Bar της Θεσσαλονίκης. Τέσσερα χρονιά μετά και όπως κάθε χρόνο το γενέθλιο πάρτι είναι must και φέτος ξεκινάει την Πέμπτη 14 Μαΐου με έναν special καλεσμένο από την elite της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, τον Kid Loco!

O ανατρεπτικός Γάλλος dj και παραγωγός, πρωτεργάτης της νέας ηλεκτρονικής σκηνής στη χώρα του, έρχεται για 5η(!) φορά στα decks του Cocktail Bar με τα βινύλια του ανά χείρας και τον απρόβλεπτο -όπως έχει αποδείξει- μουσικό του εγκέφαλο γεμάτο remixes jazz, soul, rock, indie αλλά πάντα με βάση την dance. Εξάλλου, για το μαγικό τρόπο, με το οποίο είχε  συνδυάσει τη rock με την dance στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του το1997, "Grand Love Story", κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση της ευρωπαϊκής indie και dance σκηνής.

Το  B-day πάρτι συνεχίζεται την Παρασκευή 15 Μαΐου με τον απόλυτο groovy dj Didis παρέα με την Nadja, ενώ το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου o Anatoli, η παρέα των Up'n'Loud, o Le Chef, o 4est, οι residents djs του Cocktail Bar ανασχηματίζονται σε δυάδες στα desks για dance battle on the floor!

Με τον Kid Loco και τα πάρτι γενεθλίων του, με παριζιάνικο class και με ανανεωμένη εικαστική ατμόσφαιρα από την Χρυσή Τσιώτα το Cocktail Bar, ανοίγει την αυλή του για να υποδεχτεί επίσημα πια το καλοκαίρι.

4 χρόνια Cocktail Bar: Kid Loco, πάρτι, απίθανα Cocktails, ενέργεια στα decks, σε ένα από τα καλύτερα μπαρ της πόλης.

INFO
Kid Loco (FR), Πέμπτη 14 Μαΐου || Opening act: Anatoli

Didis και Nadja, Παρασκευή 15 Μαΐου

C. Senior και Demis S. (Boat of Sound || Up'n'Loud), Σάββατο 16 Μαΐου

Le Chef και 4est (Πικαπ Ρεκορντς), Κυριακή 17 Μαίου

It's B-day parties baby!

The First Self Service Cocktail Bar in Town 
Πολυτεχνείου 17
Τ.2310524242

KID LOCO BIO
Ο Kid Loco απολαμβάνει τεράστιας απήχησης σε όλη την Ευρώπη και χαιρετίζεται ως ο απόλυτος βασιλιάς του νέου γαλλικού lounge. Πρωτεργάτης της νέας γαλλικής επανάστασης μαζί με τους Air, Daft Punk, Etienne De Crecy κ.α. έχει χαρακτηριστεί ως το "τρομερό παιδί της Γαλλικής σκηνής".

Γεννήθηκε στην Γαλλία και το πραγματικό του όνομα είναι Jean Yves Prieur. Είναι Dj και παραγωγός -με έδρα το Παρίσι- μελωδικής κυρίως ορχηστικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το ατμοσφαιρικό ambient στυλ της μουσικής του μπορεί να θεωρηθεί συγγενικό με τους -επίσης- Γάλλους Air και Dimitri from Paris. Ο Loco έπαιζε κιθάρα σε πολλά γαλλικά punk συγκροτήματα στη δεκαετία του '80 (με το όνομα Kid Bravo) αλλά σταδιακά άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την παραγωγή βοηθώντας έτσι στο ξεκίνημα της πρωτοεμφανιζόμενης τότε, δισκογραφικής εταιρίας, Bondage.

Η επιρροή της rap μουσικής τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση στη μουσική του και έτσι στα τέλη της δεκαετίας του '80 βρέθηκε να παίζει reggae και hip-hop μαζί με τον Mega Reefer Scratch. To 1996 άλλαξε το όνομά του από Kid Bravo σε Kid Loco και κυκλοφόρησε το The Blues Project στην Yellow Production. To 1997 ακολούθησε το Grand Love Story στο οποίο συνδυάζονται μαγικά η rock και η dance σε ένα ρομαντικό περιβάλλον.

Το album δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Αμερική λόγω προβλημάτων με πνευματικά δικαιώματα. Οι φίλοι όμως του Kid Loco δεν τον άφησαν αβοήθητο. Ο Dimitri from Paris, οι Saint Etienne και άλλοι έφτιαξαν remixes και έτσι κατάφεραν να κυκλοφορήσει στην Αμερική το mini album Prelude To A Grand Love Story το οποίο εκτός απ' τα remix περιείχε και τρία κομμάτια από το album.

O Loco έχει κάνει επίσης remix για τους Pulp, τους Mogwai, τους Stereolab κ.α. Αργότερα κυκλοφόρησε το ep με τίτλο "The Love & Dope & Etc. - Dream Suite" (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την Warner Music), ενώ το album "Kill Your Darlings" στο οποίο για πρώτη φορά περιέχονται κυρίως τραγούδια παρά ορχηστικά θέματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη.

Ο Loco είναι ιδιαίτερα αγαπημένος του ελληνικού κοινού θεωρείται -και όχι άδικα- ένας από τους καλύτερους djs που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά πλατώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλες τις προηγούμενες φορές που ήρθε στην Ελλάδα οι χώροι στους οποίους εμφανίστηκε ήταν sold out. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.