Πιο πρόσφατα

22/9/15

6+1 συναυλίες που κρατάμε από το καλοκαίρι (photos)

Πέρασαν δυο εξεταστικές, ένα δημοψήφισμα, μνημόνιο, εκλογές, βροχές μέχρι τον Ιούλιο, καύσωνες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ένα ήσυχο καλοκαίρι δηλαδή. Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι η μουσική, και από αυτήν την άποψη το καλοκαίρι και οι καρδιές μας ήταν γεμάτες.

Με τη νέα σεζόν να είναι προ των πυλών, επιλέξαμε έξι συναυλίες - εφόδια για το χειμώνα (και μία μπόνους) για να μοιραστούμε μαζί σας. Ας τις πάρουμε χρονολογικά...



V.I.C. & guests @ Factory of Sound Ioannina, 28/5/2015

Λίγο πριν την τελευταία τους καλοκαιρινή συναυλία, ας θυμηθούμε την πρώτη. Στη βάση τους, τα Ιωάννινα και το Factory of Sound το οποίο γέμισαν.



"Με ρώτησαν πως ήταν, ένα κοκτέιλ ανάμεικτων συναισθημάτων, ποικίλων ήχων και πολυμορφικότητας. Η μπάντα όπως κάθε φορά αυθεντική, τόσο για τη μοναδικότητα του είδους της, όσο και γιατί είναι αυτό που είπα παραπάνω, τα "καμάρια"!"

Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Γιάννης Χαρούλης @ Θέατρο Δάσους, 19/6/2015

Τι να πει κανείς για το Χαρούλη; Πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε τρεις sold out συναυλίες στην Τεχνόπολη και δεν ήταν η πρώτη φορά που το 'χει κάνει. Στη Θεσσαλονίκη, αν και παιδευτήκαμε λίγο με τη βροχή, τον απολαύσαμε παρέα με περίπου πέντε χιλιάδες κόσμου. Είχε κι αυτός την παρέα του, τη μόνιμη, αλλά και την "έκπληξη" που ακούει στο όνομα Ματούλα Ζαμάνη.


"Ένα χρόνο είχα να τον δω. Μέσα σε έναν χρόνο μεγάλωσε και ωρίμασε, σαν έφηβος. Σαν σωστός έφηβος τα έδωσε και όλα στη σκηνή, πότε παρέα με τους μουσικούς του, πότε μόνος του, αυτός και οι χιλιάδες φίλοι του."



Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Νατάσσα Μποφίλιου @ Θέατρο Ε.Η.Μ. Ιωαννίνων, 20/6/2015

Πίσω στα Γιάννενα, εκεί όπου η ανανεωμένη Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στο Θέατρο Ε.Η.Μ., θυμίζοντας μας έναν έναν τους λόγους που της έδωσαν το προσωνύμιο "νεράιδα".



"Δεν ξέρω ποιος έζησε έναν παράνομο έρωτα, οφείλω να ομολογήσω όμως πως η περιγραφή της Νατάσσας είναι τόσο περίεργα αληθινή που ναι ,θα είναι σαν να έζησα μέσα από τον στίχο. Κρυφτό, Εκκρεμότητα και ένα Σ' Έχω Βρει και σε Χάνω που κάθε φορά θα νιώθεις στο πετσί σου εκείνα που έχασες και η σιωπή τους θα πονά. Κι από εκείνα που 'μειναν σε αταξία έρχονται τα πιο προσωπικά, οι αξίες, η βάση μας, οι δικοί μας άνθρωποι."


Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Μίλτος Πασχαλίδης @ Βαβυλωνία Open Air, 25/6/2015

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γιόρτασε τα 20 χρόνια του στη δισκογραφία με τους φίλους του (και) στη Θεσσαλονίκη. Με ένα άρωμα νοσταλγίας γι αυτά που πέρασαν αλλά με ανυπομονησία γι αυτά που θα 'ρθουν, μας έδειξε πως οι δυο πρώτες δεκαετίες ήταν μόνο η αρχή.



"Κι ο κόσμος εκεί, να επιμένει, να θέλει κι άλλο, όσο πάει. Στο εορταστικό κλίμα που του αρμόζει, 20 χρόνια πέρασαν και κανείς δεν έχει κουραστεί, κανείς δεν έχει βαρεθεί να τον ακούει. Γιατί να βαρεθεί άλλωστε, όταν πρόκειται για μια από τις πιο καθαρές φωνές της ελληνικής σκηνής, η οποία μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα και όπως θέλει; Και αυτό που θέλει, το θέλει και ο κόσμος."

Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Rapido Molino Festival, 8/8/2015

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε στο 12ο Rapido Molino Festival, και ο Summer Rain δεν γινόταν να (ξανα)λείψει. Έδωσε τη δική του πνοή και τη δική του "ροκιά" σε ένα φεστιβάλ καθαρά ροκ.


"Γιατί για εμάς, τους λάτρεις, ο Θανάσης είναι η πεμπτουσία της μουσικής. Είναι αυτό που πάντα θα προσπαθούμε να εξηγήσουμε πώς γίνεται να συμβαίνει και πάντα θα καταλήγουμε να το αποδίδουμε σε κάτι ανώτερο. Άυλο και αόρατο που όμως υπάρχει και ξέρουμε ότι είναι εκεί για εμάς αρκεί εμείς να είμαστε δεκτικοί προς αυτό. Είναι "αυτό που δεν ξέρω να περιγράψω σωστά, αυτό που μου ζητάει να τραγουδήσω ξανά"."



Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Παύλος Παυλίδης @ Μύλος Βαβυλωνία, 2/9/2015

Ένα live που θα μείνει στην ιστορία των συναυλιών του Παύλου στην μετά-Σπαθιών εποχή. Ένα live που η μπάντα άφησε την ψυχή της στη σκηνή, και κάτι παραπάνω, όμως ο κόσμος δεν την ακολούθησε.



"Ο... ρομαντικός "Παυλάκης" των προηγούμενων δίσκων και εμφανίσεων, ξανάγινε ο Παύλος που χορεύει πάνω στη σκηνή, ουρλιάζει στο Παράξενο Τραγούδι, στο Ό,τι Θες Εσύ, στο Στοιχειωμένο Σπίτι και ξεσηκώνει τον ήδη τρελαμένο κόσμο. Μόνο που κάποιοι δεν το κατάλαβαν."


Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Bonus: Rainy Fest vol.2 @ Μαύρη Τρύπα, 12/6/2015

Ε ναι. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το μπόνους πέραν του ολόδικου μας Rainy Fest, το οποίο διοργανώσαμε για 2η φορά στη Μαύρη Τρύπα; ΛουδίαςKazoo και Marvel Zeroes σε ένα line up που εκφράζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής σκηνής, με την υπογραφή του Summer Rain και του 3pointmagazine.gr.




"Αυτό που κρατάμε, τα χαμογελαστά πρόσωπα στο τέλος της βραδιάς και η ευχή για ανάλογη και επιτυχημένη συνέχεια."

Περισσότερες φωτογραφίες και λόγια εδώ.

Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Κείμενα: Ζέτα Καρκαμπούνα - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου - Νίκος Παππάς
Φωτογραφίες: Anastasia Chapizani - Ζέτα Καρκαμπούνα - Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου - Κώστας Παπαντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.