Πιο πρόσφατα

28/1/16

Θα βγάλουν τελικά νέο άλμπουμ οι Black Sabbath;

Οι Black Sabbath εδώ και οκτώ ημέρες (ξεκίνησε 20 Ιανουαρίου) πραγματοποιούν την τελευταία τους περιοδεία, η οποία θα σημάνει και την οριστική τους διάλυση. Ήδη έχει κυκλοφορήσει και το τελευταίο(;) τους EP, με τον τίτλο The End. Θα είναι όμως αυτό το τέλος;

Ο Geezer Butler εδώ και καιρό ήταν αντίθετος με τη δημιουργία ολόκληρου νέου άλμπουμ, με τον Tony Iommi συγκεκριμένα να δηλώνει πως ο ίδιος θα ήθελε να ηχογραφήσουν τον διάδοχο του 13, άλλα "άλλοι δεν ήθελαν ιδιαίτερα να κάνουμε άλλον (δίσκο)", εννοώντας τον Butler.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, η αιτία που ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος ήταν τόσο απόλυτος ήταν η χρονική διορία: "Απλά ήμουν λογικός - εκείνο το διάστημα, μας δόθηκαν έξι μήνες για να γράψουμε και να ηχογραφήσουμε έναν νέο δίσκο". Τόνισε μάλιστα πως θα ήταν πρόθυμος να ξαναμπεί στο στούντιο με την υπόλοιπη μπάντα μετά το πέρας της περιοδείας: "Είχα πει ότι αποκλείεται να μπορέσουμε να το κάνουμε μέσα σε έξι μήνες. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει από το να κάνουμε έναν δίσκο μετά την περιοδεία".

Σε ό,τι αφορά το The End, το EP περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια, τέσσερα καινούρια και τέσσερις live ηχογραφήσεις από την περιοδεία που είχε ακολουθήσει την κυκλοφορία του 13. Η παραγωγή είναι του Rick Rubin, η μίξη έγινε από τον Andrew Scheps και τον Creg Fidelman, ενώ στα ντραμς συμμετέχει ο Brad Wilk.

Τύμπανα στις live ηχογραφήσεις παίζουν οι Tommy Clufetos και Adam Wakeman.

Δείτε την tracklist:

1. Season of the Dead
2. Cry All Night
3. Take Me Home
4. Isolated Man
5. God Is Dead? (Live Sydney, Australia 4/27/13)
6. Under the Sun (Live Auckland, New Zealand 4/20/13)
7. End of the Beginning (Live Hamilton, ON Canada 4/11/14)
8. Age of Reason (Live Hamilton, ON Canada 4/11/14)

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.