Πιο πρόσφατα

13/1/16

Πάσπαλι, ο σωτήρας του βινυλίου

Σίγουρα όλοι θυμάστε τον Μαυροβούνιο (Γιουγκοσλάβο τότε) μπασκετμπολίστα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Άρη και Πανιωνίου, Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική.

Έτσι, πριν κάποιες μέρες ο πρώην καλαθοσφαιριστής βούτηξε -κυριολεκτικά- στα σκουπίδια, για να σώσει μια τεράστια συλλογή βινυλίων (1500 δίσκοι συγκεκριμένα) τα οποία είχαν πεταχτεί κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης ενός ραδιοφωνικού σταθμού του Βελιγραδίου.

Μιλώντας στο Vice Serbia ο Πάσπαλι δήλωσε: "Είχαν περάσει τρεις μέρες, αλλά δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος σε όλο αυτό. Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ που κάποιος πέταγε στα σκουπίδια βινύλια. Ήταν εντελώς τρελό κάποιος να θέλει να τα ξεφορτωθεί όλα αυτά. Ξέρω πως έχουμε μπει σε μια νέα εποχή, αλλά πιστεύω ότι βινύλια και κασέτες θα πρέπει να τα κρατάμε. Άρχισα να τηλεφωνώ σε φίλους και γνωστούς, προκειμένου να μάθω πού ήταν το αρχείο. Στο τέλος μου είπαν ότι είχε πάει σε ένα κέντρο ανακύκλωσης στα προάστια του Βελιγραδίου.


Τους τηλεφώνησα και μου είπαν να πάω και να πάρω ό,τι θέλω. Και έτσι έγινε. Τα πάντα ήταν μέσα σε δύο μεγάλα κοντέινερ. Πολλές μεγάλες κούτες, που οι περισσότερες είχαν Beta κασέτες με διάφορα βίντεο. Μαζί με δύο υπαλλήλους αρχίσαμε να ψάχνουμε τα κοντέινερ για τα βινύλια. Ξαφνικά τα είδα πεταμένα, με τα εξώφυλλα τους σχεδόν κατεστραμμένα. Ήμασταν τυχεροί που δεν έβρεξε εκείνες τις ημέρες, διαφορετικά όλα θα είχαν καταστραφεί".


Πηγή: Contra.gr

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.