Πιο πρόσφατα

8/2/16

Το ντοκιμαντέρ για την Janis κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη

Έχοντας ήδη προβληθεί σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως του Λονδίνου, του Τορόντο, της Βενετίας κ.α., ήρθε και η σειρά της Ελλάδας για να δει το Little Girl Blue, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Janis Joplin,

Η εν Ελλάδι πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει στο επερχόμενο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με τον τίτλο του για φέτος να είναι Εικόνες του 21ου Αιώνα και η διάρκεια του από τις 11 έως 20 Μαρτίου.

Το ντοκιμαντέρ Janis: Little Girl Blue είναι μια δημιουργία της Αμερικανίδας Amy Berg, ενώ στην αφήγηση είναι η indie μουσικός, ηθοποιός και μοντέλο Cat Power (κατά κόσμον Charlyn Marie Marshall). Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη διαδρομή της θρυλικής βασίλισσας της ροκ μέσα από γράμματα προς την οικογένειά της, τους φίλους και τους συνεργάτες της. Φτιάχνει το πορτρέτο του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, ψηλαφίζει την ευάλωτη πλευρά της και τη μουσική της ευφυΐα.

Δείτε εδώ το trailer:


Από τη διοργάνωση του φεστιβάλ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι μέρες και οι ώρες προβολής του Little Girl Blue. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει όλο και περισσότερο τη φήμη του ανάμεσα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η πρώτη της ηχογράφηση, η μοναδική της γυμνή φωτογράφηση, το μπουκάλι που έφερε στο κεφάλι του Jim Morrison και ό,τι άλλο θέλεις να μάθεις, να ακούσεις και να δεις για την Janis Joplin σε ένα κείμενο!

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.