Πιο πρόσφατα

17/3/16

Νέο single από τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη! (video)

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Από το 1995 είναι ο μπασίστας, τραγουδιστής και δημιουργός των τραγουδιών του συγκροτήματος Ανοιχτή Θάλασσα όπου κυκλοφορεί τρία άλμπουμ: Ανοιχτή Θάλασσα (2002), Μη Περιμένεις Νέα απ' τον Πόλεμο (2004) και Ανοιχτή Θάλασσα ΙΙΙ (2008).

Την περίοδο 2000-2001, σημειώνει τεράστια επιτυχία οδηγώντας ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου στη διαδρομή Βι.Πε. Τρίπολης - Ασπρόπυργος, μεταφέροντας σκραπ χαλκού. Το φορτηγάκι δεν έχει ραδιόφωνο και έτσι, σε όλη τη διαδρομή τραγουδάει μόνος του λαϊκά τραγούδια. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, γράφει τη νουβέλα Πώς ο Στέλιος και οι Φίλοι του Έβγαλαν το Χειμώνα που κυκλοφορεί το 2011 μαζί με την πρώτη προσωπική του δουλειά Ξένη Γη (εκδόσεις Γαβριηλίδης).

Λίγους μήνες μετά, κατεβαίνει στο γκαράζ και ηχογραφεί δύο λαϊκά τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα με μία πιο garage-folk προσέγγιση τα Είπα να Σβήσω τα Παλιά και Ας παν στην Ευχή τα Παλιά, ενώ επαναηχογραφεί το Γυρίζω Πάλι σε Σένα από τον πρώτο δίσκο της Ανοιχτής Θάλασσας τα οποία και αποτελούν το ψηφιακό E.P. Είπα να Παίξω τα Παλιά.

Υπάρχει και συνέχεια όμως: Το 2014 κυκλοφορεί δυο νέα ψηφιακά demos, το Ostinato Rigore (Ο Φεβρουάριος κι Εσύ) & Trainspotting (Τραίηνσπότινγκ), δοκιμάζοντας από τη μία τον "γεμάτο" ηλεκτρικό ήχο και από την άλλη την folk low-fi προσέγγιση. Οι ιδέες έγιναν τραγούδια (με τη βοήθεια του Θάνου Μιχαηλίδη στα τύμπανα και του Βίκτωρα Κουλουμπή στο μπάσο), μετά μπήκαν στη σειρά και κατόπιν στο στούντιο με συμπαραγωγό τον Βασίλη Κορρέ για να καταλήξουν δέκα σύγχρονα τραγούδια για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα...

Ήδη κυκλοφορεί ψηφιακά το πρώτο σιγνκλ Ας Έρθει Τώρα η Βροχή που έχει δώσει και τον τίτλο του δίσκου. Μέσα στο άλμπουμ υπάρχουν επίσης τα Ostinato Rigore ως Ο Φεβρουάριος κι Εσύ και το Trainspotting, ελληνιστί Τραίηνσπότινγκ, η διασκευή-διαφορετική ματιά στο Παγωμένη Καρδιά του Μανώλη Φάμελλου καθώς και το μελοποιημένο ποίημα Νυχτερινή Σιγαλιά του Γ. Αθάνα.


Ακούστε, αποκτήστε και δείτε το Βαγγέλη Μαρκαντώνη:

iTunes
Spotify
YouTube
Facebook
Deezer
Napster

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.