Πιο πρόσφατα

13/11/16

Beggars @ Eightball, 12/11/2016

Μας είχαν λείψει οι Beggars, στους Beggars είχε λείψει η Eightballάρα και στην Eightballάρα είχαν λείψει τα live του τρίο από την Αθήνα. Επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος το Σάββατο 12 Νοέμβρη, παρέα με τους Friction και τους In a Testube.

Η αφίσα έγραφε έναρξη στις 20.30, προφανώς δεν την πιστέψαμε, αλλά λίγο μετά τις 9.30 που φτάσαμε στο χώρο οι In a Testube ήδη ξεκινούσαν. Alterantive metal ήχοι από την μπάντα της πόλης μας, που μας έβαλαν από νωρίς και γρήγορα στο κλίμα του live: Μπύρες, ιδρώτας και μαλλιά -έστω, από όσους έχουν- να ανεμίζουν.

Με αντίστοιχους ήχους ακολούθησαν οι επίσης Θεσσαλονικείς και... φρέσκοι Friction, για ένα ακόμα 40λεπτο δυνατής μουσικής και σβερκοπιασιμάτων. Για να πούμε την αλήθεια, βέβαια, μας είπαν και καναδυο "μπαλάντες", σε ένα... ευχάριστο μουσικό διάλειμμα.



Πλέον, ήταν οι σειρά των Beggars, που εμφανίστηκαν στη σκηνή μετά από ένα μικρό βιντεάκι - παρουσίαση τους και υπό τους ήχους του For Those About to Rock. Από εκείνες τις μπάντες που έχουν κάνει τη σκηνή του Eightball δική τους και έχεις συνδέσει τα live τους με το χώρο. Μας πήγαν στην εποχή που ακόμα λεγόταν Beggar's Blues Diary, μας ξαναέφεραν στο παρόν μέχρι τα πιο πρόσφατα κομμάτια τους, κοπανήθηκαν, κοπανηθήκαμε. Ο κόσμος μαζεύτηκε μπροστά στη σκηνή, ο Chili έβαλε μπροστά την τρομερή ενέργεια του (ζούμε για τη μέρα που θα τον βγάλουμε καλή φωτογραφία), τα φωνητικά και η κιθάρα του Γιάννη Πασσά ακόμα βουίζουν στα αυτιά μας, τα τύμπανα του Άγγελου Τάνη ακόμα χτυπάνε παράλληλα με το χτύπο της καρδιάς μας.



Οι Beggars έδειξαν γι ακόμη μια φορά ότι είναι και Brothers. Μεταξύ τους, με μοναδική χημεία, και με το κοινό με το οποίο είχαν διαρκή επικοινωνία. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη μας επαφή με τη μπάντα, όλα δείχνουν ότι ο Devil's Highway έχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα, και οι Beggars πολλά χρόνια μπροστά τους για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: Plugin' in and ass kickin'.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της συναυλίας εδώ.

Κείμενο  - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.