Πιο πρόσφατα

15/11/16

Solarmonkeys & Sonic Piston live στο Rover Bar

Solarmonkeys & Sonic Piston live


Στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα)
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Έναρξη μετά τις 22:00
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η κυκλοφορία του εξαιρετικού ντεμπούτο "Payblack" τον Φεβρουάριο του 2015 μέσω της ανερχόμενης εγχώριας δισκογραφικής εταιρείας The Sound Of Everything, ήρθε να εξαργυρώσει το hype που από νωρίς είχε αρχίσει να αναπτύσσεται γύρω από το όνομα των Αθηναίων grunge / alternative rockers Solarmonkeys.

Ο ομοιογενής χαρακτήρας, η συμπαγής ηχητική παραγωγή και το υψηλού επιπέδου songwriting του πρώτου δισκογραφικού πονήματος των "μαϊμούδων" έφερε στην επιφάνεια κολλητικές μελωδίες, αξιομνημόνευτες φωνητικές γραμμές και κάποια από τα πιο πιασάρικα refrain που θα ακούσεις εκεί έξω. Soundgarden, Pearl Jam, Stone Temple Pilots και ότι άλλο έκανε τα 90's μια τόσο ξεχωριστή δεκαετία, παρελαύνουν κατά το άκουσμα του "Payblack" δίνοντας το στίγμα μιας ξεχωριστής μπάντας που ήρθε για να μείνει.

Η ποιοτικότατη διασκευή στο εμβληματικό "Helter Skelter" των Βρετανών θρύλων The Beatles όπως και οι γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις, ανάμεσα στις οποίες και κάποιες στο πλευρό των Monster Magnet (ΗΠΑ) και The Re-Stoned (Ρωσία), όπως και οι συμμετοχές στα New Long Fest και Defcon Fest, επισφράγισαν την ορεξάτη διάθεση των Solarmonkeys, συντελώντας σε μία όχι τόσο πυκνή, αλλά συνεπή πορεία.

Σε ένα διάλειμμα από τη σύνθεση του επερχόμενου -δεύτερου σε σειρά- full length album, το Αθηναϊκό κουαρτέτο ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας το υλικό του ντεμπούτο, αλλά και κάποιο νεότερο που δεν έχει ακόμη παιχτεί ζωντανά.

Διάβασε εδώ την κριτική του Summer Rain στο Payblack.

Οι heavy rockers / metallers Sonic Piston από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα από το 2014 και μετά και ο πολυποίκιλος stoner-influenced ήχος τους τυγχάνει πάντα θετικής ανταπόκρισης από το κοινό, όπου κι αν εμφανίζονται. Έχοντας πραγματοποιήσει συναυλίες εντός και εκτός της πόλης τους σε σημαντικά venues και festivals της χώρας, στο πλάϊ των Nightstalker, Begggars, Walking Stone Giants, Jaw Bones, Lionize κ.α., οι Sonic Piston πάντα εκρίνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας επί σκηνής εντυπωσιάζοντας και τον πιο απαιτητικό οπαδό.

Το πρώτο EP τους κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ενώ οι ίδιοι ετοιμάζουν διαρκώς νέο υλικό το οποίο μάλιστα εκτελούν και ζωντανά με κάθε ευκαιρία.

LINKS:
Solarmonkeys
Facebook Page
Official Site

Sonic Piston
Facebook Page

3P Lab
Facebook Page

Rover Bar
Official Site
Facebook Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.