Πιο πρόσφατα

30/1/17

Kasabian: "Το καλύτερο που έχουμε γράψει"

Λίγο πριν φύγει το 2016 γράφαμε για το χριστουγεννιάτικο δώρο των Kasabian στους φανς τους, ένα μονόλεπτο teaser από ένα κομμάτι που απ' ότι φαίνεται θα περιλαμβάνεται στο νέο τους άλμπουμ.
Μιλώντας για το διάδοχο του 48:13, ο Serge Pizzorno, κιθαρίστας και ιθύνων νους του συγκροτήματος, ανέφερε μάλιστα ότι το νέο τους άλμπουμ είναι ό,τι καλύτερο έχουν γράψει μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα εξήγησε και το λόγο που καθυστερεί η κυκλοφορία του, παρόλο που οι ηχογραφήσεις έχουν ολοκληρωθεί από την άνοιξη.

"Το Μάιο ήταν έτοιμος ο δίσκος, αλλά ποτέ δεν είχα ελεύθερο χρόνο για διακοπές γι αυτό σκέφτηκα 'Ξέρεις κάτι; Θα κάνω διακοπές το καλοκαίρι για πρώτη φορά στη ζωή μου'. Ήταν καταπληκτικό, παντρεύτηκα, πήγα αιώνιες διακοπές και απλά έζησα λίγο. Όταν επέστρεψα το Σεπτέμβρη, αποφάσισα να ξαναγράψω πάνω από όλα", δήλωσε στο Q, συμπληρώνοντας ότι "Έκανα τα πάντα ακουστικά (με ακουστική κιθάρα) για πρώτη φορά και είχα όμορφες μελωδίες, αλλά απλά άρχισα να ξαναγράφω πάνω από όλα, πηγαίνοντας το σε άλλο επίπεδο. Έγραψα άλλη μια μελωδία που ήταν καταπληκτική και δυο βδομάδες αργότερα έγραψα ένα από τα καλύτερα τραγούδια που είχα γράψει ποτέ".

Το επερχόμενο άλμπουμ των Kasabian ηχογραφήθηκε στο home studio του Pizzorno, παρ' όλα αυτά όμως τηρήθηκαν αυστηρά "ώρες γραφείου", κι ο ίδιος εξήγησε το λόγο: "Άλλαξα τον τρόπο που δουλεύω αυτή τη φορά, γιατί συνήθως δουλεύω φρικιαστικές ώρες. Προσπάθησα να δώσω στον εαυτό μου 'ώρες γραφείου'. Είναι απίστευτο τι ολοκληρώνεις όταν πρέπει να τελειώσεις -'Πρέπει να τελειώσει επειδή είναι διαολεμένες ώρες σπιτιού, φίλε'."

Πλέον, αναμένουμε κάποιο δείγμα από το νέο τους άλμπουμ για να συμφωνήσουμε, ή να διαφωνήσουμε, με τη γνώμη του Serge Pizzorno.

Ρεπορτάζ: Καρολίνα Τσουκαλά
Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.