Πιο πρόσφατα

23/10/17

Νέο single από τους Maggot Heart της Linnéa Olsson (video)

Ένα νευριασμένο punk rock τραγούδι από την παρέα της Linnéa Olsson, λίγο πριν τον ερχομό τους στην Ελλάδα για το Fraternity of Sound Festival

Το Decibel παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το "Show Them Your Teeth", τελευταίο single και music video των Maggot Heart. Με αφορμή τις κατηγορίες για σεξουαλική ικανοποίηση, κατά του πρώην σπουδαίου προσώπου του Hollywood, Harvey Weinsten, το διαδίκτυο πήρε φωτιά με μια γυναίκα που αντιστέκεται σε σεξουαλική παρενόχληση. Το "Show Them Your Teeth" είναι ένα νευριασμένο punk rock τραγούδι από την Linnéa Olsson και είναι το κατάλληλο κομμάτι για αυτήν την στιγμή.

"Πρόκειται για ένα τραγούδι με πολύ θυμό, όμως μέσα του υπάρχει και ελπίδα. Έχει να κάνει με το να στέκεσαι στα πόδια σου. Και σχετίζεται με την φυσική πλευρά κάποιων συγκεκριμένων συναισθημάτων, τα οποία πολύ συχνά μάθαμε να αγνοούμε ή να καταπιέζουμε", λέει η Olsson σχετικά με το τραγούδι. "Ο θυμός είναι ένα σημαντικό συναίσθημα, όμως πολλές φορές εκλαμβάνεται ως ντροπιαστικό, ειδικά σε μια γυναίκα".

Δείτε/ ακούστε το εδώ:


Η Olsson, η κινητήρια δύναμη και δημιουργός πίσω από τους Maggot Heart, είναι γνωστή για την δουλειά της ως κιθαρίστρια των The Oath και μετά των Grave Pleasures. Αυτό το project είναι το πρώτο στο οποίο τραγουδάει και δείχνει μια απελπισμένη πλευρά της, η οποία δεν φαινόταν στα άλλα projects. "Αυτή η μπάντα είναι όσο 'εγώ' γίνεται", αναφέρει. "Προσπαθώ να γράψω αληθινή rock μουσική που αγγίζει κάποια συναισθήματα".

Η Olsson ηχογράφησε το "City Girls", το πρώτο Maggot Heart EP, μαζί με τον Uno Bruniusson των In Solitude. Το "Show Them Your Teeth" ηχογραφήθηκε την ίδια περίοδο, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο EP. Η Olsson δεν ήθελε να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί έμοιαζε πάρα πολύ σκοτεινό, σε σχέση με τα υπόλοιπα. "Ηχογραφήθηκε κάπου στα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί. Ο Sam (Segarra, μπασίστας), ήρθε αμέσως από το tour και μόλις είχε μάθει τα κομμάτια. Ήμασταν πολύ πιωμένοι και καταπιεσμένοι, για να είμαι ειλικρινής", αναφέρει η Olsson. "Στο μυαλό μου το είχα ως techno τραγούδι. Εξ' αιτίας αυτού, έμοιαζε τέλειο κομμάτι για video clip, έχει πολύ χώρο για να αναπτυχθεί μια ιστορία".

Στο "Show Them Your Teeth" video, εμφανίζεται η Olsson και οι φίλοι της, μερικές γυναίκες οι οποίες αρχικά τρέχουν από τα προβλήματά τους. "Το βίντεο σχετίζεται με την καταπίεση και το πώς να ξεφύγεις από αυτήν. Επέλεξα να δώσω ένα παράδειγμα από την γυναικεία οπτική" λέει η ίδια.

Για το video, η Olsson ένωσε τις δυνάμεις της με την Sarah Ben Hardouz, με την οποία συνεργάστηκε στους Grave Pleasures για το "Girl in a Vortex".


Η Olsson έχει μόνο ένα EP με τους Maggot Heart, παρ' όλα αυτά είναι ήδη προγραμματισμένη η εμφάνισή τους στο φετινό Roadburn Festival. Έπειτα, σκοπεύει να επανενωθεί με τον Bruniusson και τον πρώην bandmate του από τους In Solitude, Gottfrid Åhman, για να ηχογραφήσουν το full length album τους.

Ακολουθείστε τους Maggot Heart στη σελίδα τους στο BandCamp.

Οι Maggot Heart θα εμφανιστούν στην Αθήνα, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος), στα πλαίσια του τετραημέρου Fraternity of Sound Festival (26-29 Οκτωβρίου), στο οποίο συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- και οι Nurse With Wound, Godflesh, Unsane, Thurston Moore Group και Ben Frost.

Περισσότερες πληροφορίες στο Official Site του φεστιβάλ, στο Facebook και στο Event page.

Διάβασε ακόμα:


Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα και το Facebook Page της διοργανώτριας 3 Shades of Black, για ακόμη περισσότερες δραστηριότητες που επίκεινται στο προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.