Πιο πρόσφατα

9/10/17

Οι Trio Tekke σε ελληνική περιοδεία

Το "νέο-ρεμπέτικο" συγκρότημα των Τρίο Τεκκέ έρχεται στην Ελλάδα για μίνι περιοδεία και παρουσίαση του νέο τους δίσκου

Τρίο Τεκκέ - Συναυλίες / Παρουσίαση δίσκου στην Ελλάδα

Το Τρίο Τεκκέ, το καταξιωμένο "νέο-ρεμπέτικο" γκρουπ που έχει σαν βάσεις του την Λευκωσία και το Λονδίνο, επισκέπτεται την Ελλάδα για τρεις συναυλίες παρουσίασης του πρόσφατου δίσκου Zivo. Συγκεκριμένα, το γκρουπ θα εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αθήνα. O δίσκος Zivo έχει μαζέψει τις καλύτερες κριτικές από τον διεθνή τύπο και ανάμεσα σε άλλα έχει χαρακτηριστεί 'Top of the World' album από το αγγλικό περιοδικό Songlines, ανέβηκε στο νούμερο 5 των European World Music Charts, αλλά και στο νούμερο 7 των Transglobal World Music Charts για τρεις συνεχόμενους μήνες.

H καινούρια δισκογραφική δουλειά σηματοδοτεί τη συνεργασία του γκρουπ με τον Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose. Ο δίσκος αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές συνθέσεις και ουσιαστικά διαμορφώνει μια καινούρια προοπτική σε σχέση με τον ήχο του γκρουπ που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν από μια αμιγώς ακουστική χροιά. Τα τραγούδια ενισχύονται από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, του πειραγμένου τζουρά, των τυμπάνων, των κρουστών αλλά και κάποιων ηλεκτρονικών, δημιουργώντας ένα μουσικό κοκτέιλ Ρεμπέτικου μπολιασμένου με Afrobeat, Cumbia, Acid Rock, Psychedelia και Jazz.

Εμφανίσεις
27 Οκτωβρίου - Υπόγειο, Θεσσαλονίκη
28 Οκτωβρίου - Περισπωμένη, Βόλος
29 Οκτωβρίου - Six Dogs, Αθήνα


Βιογραφικό
Με δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους στο ενεργητικό του, το Τρίο Τεκκέ ανοίγει τα τελευταία χρόνια καινούριους δρόμους στην προσέγγιση του σύγχρονου ρεμπέτικου. Από τα πρώτα τους βήματα, όπου διασκεύαζαν κλασικά ρεμπέτικα κομμάτια στο δίσκο Tα Ρεγγέτικα (2009), μέχρι τις ηχητικές εξερευνήσεις του Samas (2011) -ένας δίσκος που τους κέρδισε την υποψηφιότητα για "Best Newcomer" στα Songlines Music Awards του 2012- το Τρίο Τεκκέ έχει υπάρξει ένα όχημα για τα μουσικά ταξίδια των πολύχρονων συνοδοιπόρων Αντώνη Αντωνίου, Λευτέρη Μουμτζή και Colin Somervell.

Το 2015 τους έφερε μαζί με τον ντράμερ Dave De Rose (Moloko, Rokia Traore, Mark Ronson, Mulatu Astatke), προσδιορίζοντας μια νέα κατεύθυνση και βάθος στον ήχο τους. Από τις εμφανίσεις τους στο φεστιβάλ Jazz a Vienne στη Γαλλία και στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος στην Κύπρο, γεννήθηκε η επιθυμία να γράψουν και να ηχογραφήσουν καινούριο υλικό, το οποίο αποτυπώνεται στην τελευταία κυκλοφορία, Zivo.

Official Site

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.