Πιο πρόσφατα

13/11/17

Οι Playgrounded επιστρέφουν με νέο άλμπουμ

Το In Time With Gravity είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Playgrounded που δίνουν στη δημοσιότητα και το πρώτο video clip - Δείτε τις ημερομηνίες της επερχόμενης περιοδείας τους

Γνωρίσαμε τους Playgrounded μέσα από την πλήρη κυκλοφορία τους "Athens", του 2013, για την προώθηση της οποίας το κουϊντέτο περίοδευσε σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία και μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως οι Anathema και οι Riverside.

Λίγο καιρό μετά, το σχήμα μετακόμισε στο Ολλανδικό Rotterdam, αναζητώντας την τύχη του στη μουσική βιομηχανία, γεγονός που οδήγησε στο τελικό στάδιο της σύνθεσης και της παραγωγής του "In Time With Gravity", το οποίο ηχογραφήθηκε το 2016 στο Kristiansand της Νορβηγίας με τον C.A.Cederberg (Anathema, In the Woods, Circus Maximus κ.α.) σε ρόλο παραγωγού, για να κυκλοφορήσει τελικά τον Οκτώβριο του 2017 μέσω της Ολλανδικής FREIA Music.

Το "In Time With Gravity" κουβαλάει μέσα του τις επιρροές της μπάντας από τους Karnivool, Deftones και Tool, μέχρι τους Massive Attack και Nine Inch Nails (όπως και στην περίπτωση του προκατόχου του), ενώ οι θεματικές του είναι επηρεασμένες από το περιβάλλον τους, από την Αθήνα της κρίσης μέχρι το βιομηχανικό Rotterdam και τα υπαρξιακά ερωτήματα του "Ξένου" του Albert Camus.

Δίχως αμφιβολία, εδώ μιλάμε για το ωριμότερο δείγμα δουλειάς της μέχρι στιγμής πορείας του συγκροτήματος, που χωρίς φόβο να δοκιμάσει το νέο και να διεισδύσει σε μία ανεξερεύνητη μουσική πολυσυλλεκτικότητα, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη διάθεσή του για αυτοβελτίωση και αναζήτηση της μοναδικότητας.

Το πρώτο video που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι για το τραγούδι "Crossing" που ανοίγει την κυκλοφορία. Δείτε το παρακάτω:


Οι Playgrounded επιστρέφουν στις Ελληνικές σκηνές, 4 χρόνια μετά τη τελευταία τους εν Ελλάδι συναυλία, συνοδεία της εξαιρετικής Σοφίας Σαρρή, που έχει επίσης στη φαρέτρα της το ποιοτικότατο πρόσφατο δισκογράφημά της, υπό τον τίτλο "Euphoria".

Δείτε παρακάτω τις ημερομηνίες της κοινής Ελληνικής τους περιοδείας:

22.11.17 - Υπόγειο / Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες
24.11.17 - Βυρσοδεψείο / Χανιά - Πληροφορίες
25.11.17 - Στοά 60 / Ηράκλειο - Πληροφορίες
30.11.17 - Temple / Αθήνα - Πληροφορίες


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Playgrounded για λεπτομέρειες σχετικά με το "In Time With Gravity" και τους τρόπους που μπορείτε να το αποκτήσετε.

Ακολουθείστε τους Playgrounded στο Facebook, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις επερχόμενες δραστηριότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.