Πιο πρόσφατα

3/12/17

Reggae Unity vol.3 στον Πολυχώρο WE

Κακό Συναπάντημα, Bailemos και Lostre Community ενώνουν τις δυνάμεις τους για το 3ο Reggae Unity στον Πολυχώρο WE

Reggae Unity Vol3
Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 
Πολυχώρος WE 

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 22.00

Για τρίτη φορά τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της reggae σκηνής της πόλης ενώνονται για μια εκρηκτική συναυλία.

Κακό Συναπάντημα
Το Κακό Συναπάντημα ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 σαν low bap group ύστερα από την συνένωση 2 συγκροτημάτων, των GFN (από 1996, Καστοριά και μετέπειτα Καβάλα) και των Real Side (από 1999, Σέρρες). Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο "Το κακό συναπάντημα" από το ανεξάρτητο label "Octagon" και την Freestyle Productions. Είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος σε κυκλοφορία από συγκρότημα της επαρχίας στην χώρα μας στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Οι επιρροές από την reggae και την dub, καθώς και η δημιουργία της μπάντας έφεραν τον δεύτερο δίσκο με τίτλο "Κακό συναπάντημα" το 2008 . Ανεξάρτητη παραγωγή όπως και όλα. Είναι ο πρώτος ελληνόφωνος reggae δίσκος.

Το 2012 κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος "Pressureality", ενώ το 2014 ο τέταρτος "Children". Το 2015 και το 2016 κυκλοφορούν οι δίσκοι concept "Babylon" και "The Taleporians", ενώ το 2017 ο δίσκος "Πωλείται", σε soundsystem versions που αποτελεί την 7η δουλειά του σχήματος. Το συγκρότημα έχει κάνει από το 2001 ως σήμερα εμφανίσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, σε συναυλιακούς χώρους, bars, festival κλπ. Επίσης έχει κάνει support σε καλλιτέχνες και μπάντες του εξωτερικού (Mykal Rose, Groundation, Dub incorporaton, Asian Dub Foundation, Panda Dub κ.α.)

Bailemos
Οι Bailemos είναι ένα μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Το όνομά τους, προερχόμενο από το ισπανικό ρήμα "bailamos" (χορεύουμε), σημαίνει "ας χορέψουμε".

Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν οι Πάνος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαρελάς συναντιούνται σε ένα live και βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν επί σκηνής για πρώτη φορά και να τζαμάρουν για περίπου 15 λεπτά κυρίως γύρω από τη reggae μουσική. Αυτό, λοιπόν, το 15λέπτο τζαμάρισμα ήταν η αφορμή για τους τρεις να δημιουργήσουν τους Bailemos.

Το καλοκαίρι του 2016 ηχογραφούν στη Θεσσαλονίκη στο studio Blueberry Co. Productions 4 δικά τους κομμάτια ("Isolation", "ο σκύλος", "Αντιπολεμικο" και "Σ.Κ.Α") και έτσι προκύπτει το 1ο τους EP με τίτλο "Vibration". Το EP βρίσκεται τόσο στο youtube όσο και στο bandcamp με την δυνατότητα free download. Τους στίχους και την "μαγιά" της σύνθεσης των 3 από τα 4 κομμάτια έγραψε ο Γιώργος Βαρελάς και στη συνέχεια στις πρόβες η μπάντα εμπλούτισε περαιτέρω τη σύνθεση των κομματιών. Τους στίχους από το κομμάτι "Ο σκύλος" έγραψε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης κι αφού έφτιαξε την "μαγιά" της σύνθεσης μαζί με τον Γιώργο , στη συνέχεια όπως και στα άλλα κομμάτια τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας εμπλούτισαν περισσότερο το κομμάτι. Επίσης το 2018 αναμένεται ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος.

Διάβασε ακόμα:
Lostre Community
H LOSTR3 COMMUNITY είναι μια μπάντα που έρχεται να μας παρασύρει με τη μουσική της και τον δυνατό της ήχο. Ξεκίνησαν να τζαμάρουν παρέα το 2009. Η μουσική τους δίνει τη δύναμη και την ενέργεια για να συνεχίσουν να δίνουν συναυλίες, να δοκιμάζουν και να γράφουν τραγούδια. Θεωρούν ότι η μουσική είναι το μόνο όπλο ενάντια στη βιαιότητα αυτού του συστήματος. Μια από τις καλύτερες στιγμές τους συναυλιακά ήταν η εμφάνισή τους με τους Israel Vibration τον Οκτώβριο του 2010. Τα μέλη των LOSTR3 έχουν συμμετάσχει σε διάφορα άλλα συγκροτήματα όπως οι Soul Fire, οι One Drop Forward, τα Μωρά στη Φωτιά κ.α.

One love...!
Πολυχώρος WE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.