Πιο πρόσφατα

29/5/18

Οι Mars Red Sky επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οι Γάλλοι heavy psych rockers Mars Red Sky επιστρέφουν στην Αθήνα για μια εμφάνιση στο Temple - Μαζί τους οι Rusty Bonez και Pissed-Off Kid

Mars Red Sky (FR) ζωντανά στην Αθήνα
Special guests: Rusty Bonez (GR) + Pissed-Off Kid (GR)
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Σάββατο 9 Ιουνίου
Πόρτες: 20:30

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

Ηλεκτρονική προπώληση

Πέραν του άκρως αναγνωρίσιμου ήχου τους, οι Mars Red Sky διέπονται από μία μοναδική ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους εξωπραγματικές αμτόσφαιρες. Το τρίο απασχολεί τη heavy rock κοινότητα εδώ και μία δεκαετία, με το ντεμπούτο τους να κυκλοφορεί το 2011, ως επακόλουθο μιας σειράς ηχογραφήσεων στην έρημο Bardenas της Ισπανίας. Είτε τους ακούς στα ηχογραφήματά τους, είτε γίνεσαι μάρτυρας των ζωντανών τους εμφανίσεων, το ογκώδες και ταξιδιάρικο stoner rock τους σε παίρνει μαζί του σε ένα ατέλειωτο μουσικό ταξίδι. Από τις πρώτες άλλωστε μέρες ύπαρξής του, το τρίο από το Μπορντώ της Γαλλίας, κατάφερε να θεωρηθεί ένα άκρως σημαντικό live act, γεγονός που τους οδήγησε να παίξουν στις μεγαλύτερες rock και metal σκηνές (SXSW, Hellfest 2014 και 2017, Desertfest London, Desertfest Berlin, Roadburn, Eurockéennes) και να εμφανιστούν στο πλευρό σημαντικών ονομάτων όπως οι Sleep, Dinosaur Jr., Kyuss Lives!, Killing Joke, Gojira και άλλων.

Με το δεύτερο σε σειρά full length album τους, "Stranded in Arcadia" (Listenable, 2014), οι MRS μας προσέφεραν μία οδύσσεια επιστημονική φαντασίας, γεμάτη ουτοπικά όνειρα, καταφέρνοντας να κατοχυρωθούν ως μία εκ των μπαντών - ακρογωνιαίων λιθών της heavy psych σκηνής και λαμβάνοντας αποθεωτικές κριτικές από σημαντικούς διεθνείς μουσικοκριτικούς. Υπνωτιστικοί, χαρισματικοί, ψυχεδελικοί είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που δόθηκαν σε αυτούς και τον χαρακτηριστικό τους ήχο, που πλέον έμοιαζε να αποκτάει τη δική του αμίμητη ταυτότητα. Δύο χρόνια και εκατοντάδες συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής ηπείρου μετά, η μπάντα κυκλοφόρησε το τρίτο της δισκογράφημα, "Apex III (Praise for the Burning Soul)", συνεργαζόμενη για άλλη μια φορά με τον Βραζιλιάνο μηχανικό ήχου Gabriel Zander, και πετυχαίνοντας πάλι τον όγκο που χαρακτήριζε και κάθε άλλη δουλειά τους μέχρι τότε, με τον Julien Pras να παραδίδει μια εξαιρετική φωνητική ερμηνεία, με αιθέριες μελωδίες που άνοιξαν τον δρόμο για ακόμη πιο μαγευτικά μουσικά μονοπάτια.

Το 2017, οι Mars Red Sky μας παραδίδουν το συλλεκτικό "Myramyd" που κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 12" βινυλίου και αποτελεί μία ορχηστρική οδύσσεια, με τη μορφή μιας 17λεπτης ζωντανής ηχογράφησης, προσβάσιμης μόνο στους ορκισμένους fans του συγκροτήματος, κυρίως λόγω του περιορισμένου αριθμού αντιτύπων. Η μπάντα εκτελεί το τραγούδι του EP αυτού, στη δεύτερη εμφάνισή της στο Hellfest, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη κυκλοφορία. Έχοντας μια άσβεστη αγάπη για το stage, που άλλωστε αποτελεί το όχημά τους για να ταξιδέψουν σε κάθε γωνία της υδρογείου, με στόχο να δοκιμάσουν τον απόηχο των δημιουργιών τους, οι MRS επιστρέφουν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 με έναν σημαντικό αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι συμμετοχές στα Freak Valley Festival και Resurrection Festival. Είναι θέμα χρόνου πλέον η ανάδυση του επόμενου μουσικού θησαυρού τους.

Οι Mars Red Sky θα συμμετάσχουν και στο Made of Stone Fest στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Naxatras, Tuber, Puta Volcano, Purple Dino, Brond και Sendep:


Το heavy rock των Rusty Bonez κουβαλάει στα σπάργανά του τη ποιοτική παράδοση της εγχώριας σκηνής, εμπλουτισμένo με ετερόκλητα μουσικά στοιχεία, τα οποία δίνουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στις συνθέσεις τους. Η κοινή αγάπη για τους Motorhead, τα ανεξίτηλα σημάδια του Αμερικανικού heavy southern των Corrosion of Conformity και η "βρωμιά" των πρωτεργατών του είδους Kyuss, συνδυασμένα με γρεζάτα φωνητικά - που σε στιγμές φλερτάρουν με το 90's grunge rock κίνημα - είναι η μουσική παρακαταθήκη των Rusty Bonez, και αποτυπώνεται με τον πιο επιδέξιο τρόπο στο ντεμπούτο του σχήματος.

Το νεοσύστατο weird rock trio των Pissed-Off Kid από την Αθήνα, είναι ενεργό για λίγους μόλις μήνες, και στο πλευρό των Rusty Bones και Mars Red Sky θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη μόλις ζωντανή του εμφάνιση (μετά από εκείνη με τους Vodka Juniors στη Πάτρα). Με ετερόκλητες επιρροές από όλες τις δεκαετίες της μουσικής που αγαπούν, επηρεασμένοι από το ένδοξο παρελθόν του ήχου, μα με μία παρόρμηση να ζήσουν στο παρόν και -γιατί όχι- στο μέλλον του, οι Pissed-Off Kid είναι η επόμενη μεγάλη-μικρή μπάντα που θα συζητηθεί. Θυμός, ανυπομονησία, θαυμασμός, η συνταγή ήταν και θα είναι απλή. Long live the Kid!


LINKS:
Mars Red Sky Official Site
Facebook 
Rusty Bonez
Pissed-Off Kid
3P Lab
Temple Athens Official Site
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.