Πιο πρόσφατα

27/5/18

VIC, Θραξ Πανc και The Dead Ends στο Wood Water Wild Festival

Οι Villagers of Ioannina City, οι Θραξ Πανκc και οι Dead Ends στο πρόγραμμα της 1ης ημέρας του 10ου Wood Water Wild Festival στην Καβάλα

Villagers of Ioannina City (VIC)
Θραξ Πανκc
The Dead Ends

@ Wood Water Wild Festival 2018

16 Ιουνίου 2018
Νερόμυλος - Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας 

Είσοδος ελεύθερη

Villagers of Ioannina City (VIC)
Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι Villagers of Ioannina City ξεχωρίζουν, χωρίς αμφιβολία, αποτελώντας κατά πολλούς το σημαντικότερο group του αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Με τη κυκλοφορία του "Riza" το 2014, ξεκίνησε η φρενήρης πορεία του σχήματος από τα Ιωάννινα, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αριθμεί χιλιάδες fans ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια.
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ;

Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, όταν ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή) βρέθηκαν το 2008 και ξεκίνησαν να παίζουν τα τραγούδια των διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπάνε. Με εμφανίσεις σε πολύ διαφορετικά μέρη (γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ κλπ) και με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και πλέον οι Θραξ Πανκc είναι ασταμάτητοι!

Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι καθώς αναμειγνύουν τις μεγάλες τους αγάπες, την παράδοση με τον σκληρό ήχο.

Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC!

Επιμέλεια ήχου: Μάρκος Κουτσιανάς
Επιμέλεια παραγωγής: Goodheartproductions

The Dead Ends
Το Καβαλιώτικο ροκ τρίο των The Dead Ends δημιουργήθηκε το 2015 και πλέον αποτελείται από τους Δημήτρη Αποστολίδη, Γιώργο Σεχλίδη και Σείριο Σαββαϊδη. Το σχήμα δεν άργησε να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό ηχόχρωμα, επηρεασμένο από την ψυχεδελική rock κληρονομιά και τη folk σκηνή των 60's και 70's, άλλοτε με σαφείς αναφορές και άλλοτε αναμειγνύοντας τα στοιχεία αυτά με μελωδίες από την εγχώρια μουσική παράδοση.

Το 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος LP δίσκος τους με τίτλο "Deeper the dark, the brighter we shine" από την Sound effect records.

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας με εμφανίσεις σε Βορρά και Νότο και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αξιόλογες μπάντες στον χώρο της νεο-ψυχεδέλειας όπως The Myrrors και The Black Angels.

Με τις συναυλίες τους να αποτελούν ένα καλοκουρδισμένο ψυχεδελικό ταξίδι ποικίλων αποχρώσεων, οι The Dead Ends είναι μία από αυτές τις μπάντες που πάντα ήθελες να δεις ζωντανά και που χρωστάς στον εαυτό σου να το κάνεις τουλάχιστον μία φορά όσο ζεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.