Πιο πρόσφατα

2/6/18

Xeno & Oaklander ζωντανά στο Temple

Synth και minimal wave αναβίωση στο Ναό της Αθήνας, από τους Xeno και Oaklander - Μαζί τους οι Έλληνες Lip Forensics

Xeno & Oaklander (ΗΠΑ) ζωντανά στην Αθήνα
w/ special guest: Lip Forensics (GR)
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Πέμπτη 7 Ιουνίου
Πόρτες: 20:30

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Προπώληση: 14€
Ταμείο: 17€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

Ηλεκτρονική προπώληση

Οι Νεϋορκέζοι Xeno & Oaklander απαρτίζονται από την Γαλλικής / Νορβηγικής καταγωγής Miss Liz Wendelbo και τον Sean McBride, από το Μέρυλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Mε το όνομα τους να βασίζεται στον Προσωποκρατικό φιλόσοφο Ζήνωνα τον Ελεάτη, οι Xeno & Oaklander είναι ίσως απ' τα σημαντικότερα σύγχρονα ονόματα στον αναλογικό synth και minimal wave ήχο.

Ενώ είχαν ξεκινήσει να γράφουν μουσική για ταινίες από το 2004, η πρώτη τους κυκλοφορία ως Xeno & Oaklander ήρθε το 2009 με το "Sentinelle" και ακολούθησαν τα "Sets & Lights" (2011), "Par Avion" (2014), "Topiary" (2016) και τέλος το "Moonlight" (2017).

Ο παγωμένος τους ήχος σε συνδυασμό με τα ονειρικά φωνητικά αλλά και η λεπτή ευαισθησία του των συνθέσεών τους οριοθετούν τον μοναδικό τους χαρακτήρα, ενώ η αφοσίωσή τους στην κοινότητα του αναλογικού synth ήχου θεωρείται τόσο επιδραστική ώστε οι ίδιοι να συνυπολογίζονται ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συνετέλεσαν και συντελούν στην παγκόσμια αναβίωσή του.

"A careful glimpse of the lips instantly tells the mood of the individual"

Οι Zade & Ekelon, ή αλλιώς οι σύγχρονοι Lip Forensics, είναι γνωστοί μας και από διάφορες παλαιότερες συμμετοχές, βλ. Zade (Zebra Tracks, Berlin Brides, Le Page, Delightful, Wanna Be James?) και Ekelon (Palyria, Egg Hell) αλλά και για τη συμβολή και μακρά σχέση τους με τη Αθηναϊκή μουσική σκηνή.

Ο ήχος τους οικοδομεί μια ονειρική electronica και είναι επηρεασμένος κυρίως απ' την σύγχρονη Ευρωπαϊκή σκηνή με την πρώτη τους κυκλοφορία να έρχεται μέσω της Amour Records σε λευκό 10" βινύλιο στις 31 Μαΐου 2018.


LINKS:
Xeno & Oaklander
Lip Forensics
3P Lab
Temple Athens Official Site
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.