Πιο πρόσφατα

10/2/14

Οι νικητές της πρώτης Battle of the Bands!

BATTLE OF THE BANDS 2014 - Part 1: 

Νικητές οι Drunk Capone και οι Beerocracy!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Eightball Live Stage στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης το BATTLE OF THE BANDS 2014, μια ευγενής άμιλλα των συγκροτημάτων, που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.

Τρία νεανικά γκρουπ και ένα με μέσο όρο ηλικίας των μελών του τα 50 χρόνια διαγωνίστηκαν για μια θέση στο μεγάλο τελικό του Απριλίου, όπου θα διεκδικήσουν τα δώρα των χορηγών.
Το κοινό όμως και η κριτική επιτροπή δεν συμφώνησαν στην «ετυμηγορία» τους και έτσι υπήρξαν δύο νικητές.
Η ψηφοφορία του κοινού ανέδειξε πρώτο συγκρότημα τους Beerocracy, ενώ η τριμελής κριτική επιτροπή ψήφισε ομόφωνα τους Drunk Capone.

*********

• Το συγκρότημα Beerocracy πρωτοεμφανίστηκε το 2012 όταν μια μουσική ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης στη Βέροια, ονόματι Χωροάτακτοι, αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της. Το συγκρότημα πραγματοποίησε διάφορα live σε φοιτητικά φεστιβάλ κυρίως σε Βέροια και Θεσσαλονίκη. Με τη μετεγκατάσταση της σχολής στη Θεσσαλονίκη, αποκτά νέα έδρα και τέλος του 2013 και νέο ντράμερ.
Το νέο συγκρότημα Beerocracy είναι το αποτέλεσμα ένωσης πέντε νέων ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική. Κινείται γύρω από το  πυρήνα  της rock με έντονες αναφορές, όμως, και σε άλλα μουσικά ακούσματα όπως το funk και το blues. Με φοιτητική-νεανική διάθεση  ανακαλύπτονται συνεχώς νέοι μουσικοί ορίζοντες προσανατολισμένοι ιδιαίτερα σε μουσικά ακούσματα από μεγάλους rock και blues καλλιτέχνες του παρελθόντος.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:
Γιώτα Παπαχρυσού - φωνή
Κοσμάς Σπανίδης - κιθάρα
Γιάννης Γκίνης - κιθάρα, φωνητικά
Κώστας Χατζόπουλος-Βουζογλάνης - μπάσο
Αργύρης Θώμογλου – ντραμς

• Τα μέλη του συγκροτήματος Drunk Capone άρχισαν να ασχολούνται με τη μουσική από την ηλικία των 15 χρόνων, δηλαδή από μαθητές γυμνασίου.
Η τελική σύνθεση με την προσθήκη του κιθαρίστα διαμορφώθηκε το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα οι Drunk Capone έχουν εμφανιστεί στα πιο γνωστά live stages της Θεσσαλονίκης.
Οι επιρροές τους είναι οι Led Zeppelin, AC/DC, Bad Company, Gary Moore, Whitesnake, Lenny Kravitz, Nirvana, Jimi Hendrix και άλλοι.

Τα μέλη:
Βασίλης Καράδης, τραγούδι
Μπιλ Ευαγγέλου, μπάσο
Γιώργος Βασιλειάδης, κιθάρα
Γιάννης Τσερέλης, ντραμς

• Το άλλο νεανικό - στην κυριολεξία - συγκρότημα ήταν οι Scapegoats. Είναι μαθητικό γκρουπ με ηλικίες των μελών του από 17-18 χρόνων και ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Το είδος μουσικής, που παίζουν είναι κυρίως ελληνικό και ξένο rock και μέχρι στιγμής έχουν 2 δικά τους κομμάτια.
Έδωσαν το πρώτο τους live στην αποφοίτηση του 30ού ΓΕΛ, στο οποίο και φοιτούν. Έπαιξαν επίσης σε συναυλία συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους-απολυμένους της ΕΡΤ3 και ακολούθησαν και άλλα live.

Τα μέλη:
Χρήστος Αγροδήμος, τραγούδι
Σπύρος Κακαλής, κιθάρα
Γιάννης Καρυώτης, κιθάρα και πλήκτρα
Βασίλης Ψηφίδης, μπάσο
Ζανό Μονίνα, τύμπανα.

• Οι «γερόλυκοι της rock» λέγονται Lilliput Annen. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2006, έπειτα από μια πεντάλεπτη συζήτηση φίλων από τα παλιά  περί ψυχοθεραπείας, όπως γράφουν στο βιογραφικό τους. «Από τότε και μέχρι σήμερα, μπορεί να μην θεραπευτήκαμε αλλά τουλάχιστον παίζουμε με την ψυχή μας την μουσική που μας αρέσει, με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα».
Τα μέλη της μπάντας είναι παλιοί γνώριμοι από τα τέλη του 70 και συνεργάστηκαν κατά καιρούς με αξιόλογους μουσικούς της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Η σύνθεση της μπάντας είναι:
Γιάννης Αναδολής - φωνητικά  
Δημήτρης Κωνσταντινίδης - κιθάρα, φωνητικά
Στέφανος Κυριαζίδης - κιθάρα 
Αντώνης Μουστάκας - μπάσο
Βασίλης Καρακότσιος - τύμπανα 

*********

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι Γιώργος Αγτζίδης, μουσικοκριτικός, Μιχάλης Σελβεσάκης, συνθέτης και μπασίστας των Crazy Old Boys και Νίκος Αντωνίου, σκηνοθέτης και μουσικός.
Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε εχθές (9/2) με τη συμμετοχή των Anyway, Bakalis Brothers & Friends, Relatives και Sudden Death.

Χορηγοί του BATTLE OF THE BANDS 2014 είναι τα μουσικά όργανα ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 & 69 και Κωνσταντινουπόλεως 27) και τα στούντιο MAGNANIMUS (Mητροπόλεως 129), JAM (Αρτέμιδος 60) και REVOLVER (Ικτίνου 18).

Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το SUMMER RAIN ROCK RADIO.
* Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο jnegris@otenet.gr και το 6944 59-75-05. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.