Πιο πρόσφατα

13/9/17

Το ντοκιμαντέρ Desert Age στο πρόγραμμα του Gimme Shelter Festival

Το πρώτο σε βάθος ντοκιμαντέρ για τη desert rock στο Gimme Shelter Film Festival!

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

GIMME SHELTER FILM FESTIVAL:
Desert Age: A rock 'n roll scene history 

Το "Desert Age" αποτελεί το πρώτο σε βάθος ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της Desert rock 'n' roll σκηνής που διαμορφώθηκε στο Coachella Valley της California από τα 60s ως και τα 90s. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και προσωπικές ιστορίες που διαμόρφωσαν τη σκηνή όπως είναι σήμερα.

Αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή, έντονη επιθυμία ορισμένων φίλων για ανεύρεση περισσότερων, νέων ασχολιών, σε μία πόλη η οποία προσέφερε πολύ λίγα, οδήγησε σταδιακά στην ανάδειξη ενός από τα πιο σπουδαία και άγνωστα έως τότε μουσικά είδη των αρχών της δεκαετίας του 1990. Αναπτυσσόμενο μέσα σε μία διαφορετική μεν γεωγραφική τοποθεσία, αλλά κατά έναν τρόπο παρεμφερή με το Grunge, αποτέλεσε ένα νέο και λιγότερο διαδεδομένο μουσικό είδος, γνωστό ως "Desert ή Stoner Rock". Το "Desert Age" χρονογραφεί διαδοχικά την ιστορική εξέλιξη των ανθρώπων, των τόπων και των συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν τη σκηνή και το μουσικό αυτό είδος, φτάνοντας μέχρι την εποχή μας, μέσα από διηγήσεις καλλιτεχνών όπως ο Dave Grohl και ο Joshua Homme.

USA, 2016, 75'


Σκηνοθεσία: Jason Georgiades
Παραγωγή: Jason Georgiades, Trevar Cushing

Εμφανίζονται: Joshua Homme (Queens of the Stone Age), Dave Grohl (Foo Fighters), Brant Bjork (Kyuss), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal)

Μουσική: Queens of the Stone Age, Kyuss, Fatso Jetson, Throwrag, Unsound, Yawning Man

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.