Πιο πρόσφατα

6/11/17

Midas Fall και Raised by Swans σε ελληνική περιοδεία

Οι Midas Fall και Raised by Swans στην απόλυτη post rock Ελληνική μίνι περιοδεία, περνούν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη και Πρέβεζα

Οι post-rockers Midas Fall μαζί με τον Raised by Swans (κατά κόσμον Eric Howden) έρχονται αυτόν τον Νοέμβριο στην Ελλάδα για μία μίνι περιοδεία στην οποία θα ακουστεί το νέο, ακόμη ακυκλοφόρητο υλικό των πρώτων, που είναι προγραμματισμένο να δοθεί στη δημοσιότητα την άνοιξη του 2018, αλλά και αυτό από το επερχόμενο, τέταρτο σε σειρά album του δεύτερου.

Δείτε παρακάτω όλες τις ημερομηνίες και τις λεπτομέρειες για κάθε μία εξ' αυτών:

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 - Rover Bar / Θεσσαλονίκη
Special guest: Halocraft (GR)
Πόρτες: 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Event page

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 - Beatnik / Ιωάννινα
Special guest: Mojave Sky (GR)
Πόρτες: 21:00 - Εισιτήρια: 5 ευρώ (μόνο στο ταμείο)

Event page

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 - Αποθήκη / Πρέβεζα
*** Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 - Death Disco / Αθήνα
Special guest: Echo Train (GR)
Πόρτες: 20:00

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

Ηλεκτρονική προπώληση

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 - Nostos Bar / Ξάνθη
*** Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.


Στο βασίλειο του post-rock, οι Midas Fall μοιάζουν να έχουν το... άγγιγμα του Μίδα. Με τρία εκπληκτικά άλμπουμ ήδη στο ενεργητικό τους και μία μόνιμη συνεργασία με την Monotreme Records (την εταιρεία των 65daysofstatic και των This Will Destroy You), το βρετανικό συγκρότημα δεν αφήνει περιθώρια για την αμφισβήτηση του ταλέντου του.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν δύο γυναίκες μουσικοί, η Elisabeth Heaton (φωνή, κιθάρα) και η Rowan Burn (μπάσο), ήρθαν σε επαφή και αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τη μουσική με τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού project. Το πρώτο τους EP με τίτλο Century κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα και αμέσως τράβηξε την προσοχή του Tom Robinson, παραγωγού του BBC και δημοφιλούς μουσικού.

Η συνέχεια δόθηκε το 2010 με το ντεμπούτο "Eleven. Return and Revert", ένα άλμπουμ που ενέταξε τις δύο μουσικούς στο πάνθεο καλλιτεχνών όπως οι Portishead και οι Explosions in The Sky. Το 2013 και το 2015 αντίστοιχα, μετά από εκατοντάδες εκρηκτικά shows σε ολόκληρο τον πλανήτη, δόθηκαν σε κυκλοφορία τα δύο επόμενα άλμπουμ του συγκροτήματος, το Wilderness και το The Menagerie Inside. Πλέον οι δύο μουσικοί είχαν διευρύνει το ύφος τους, εντάσσοντας σε αυτό ηλεκτρονικούς ήχους και πιο σύνθετες ενορχηστρώσεις.

Αυτή τη στιγμή οι Midas Fall βρίσκονται σε ευρωπαϊκό tour με σκοπό την προώθηση του επερχόμενου τέταρτου άλμπουμ τους, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018.


O καναδικής καταγωγής Raised By Swans (κατά κόσμον Eric Howden) θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του μοναχικού, τελειομανή καλλιτέχνη με την αστείρευτη έμπνευση. Η μουσική του μοιάζει σαν να απορροφά όλη τη σκοτεινιά των τόπων που κατά καιρούς τον έχουν φιλοξενήσει: Λονδίνο, Καναδάς, Βόρεια Ισλανδία.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσο σε μία καναδική μπάντα ήδη από τα μέσα των 1990s. Σύντομα, όμως, την εγκατέλειψε και επικεντρώθηκε με ζήλο στη δημιουργία του δικού του ήχου.

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Codes and Secret Longing κυκλοφόρησε το 2005. Χάρη σε αυτό ο Raised By Swans έγινε το νέο ένοχο μυστικό όσων είχαν γαλουχηθεί με τους ήχους των Radiohead, των God Is An Astronaut και των Mogwai.  Η ατμοσφαιρικότητα της μουσικής του τράβηξε την προσοχή του υποψηφίου για Όσκαρ σκηνοθέτη Atom Egoyan, ο οποίος συμπεριέλαβε τραγούδια του στις ταινίες Adoration και Chloe.

Το 2010, με τη χρήση παλιών μηχανημάτων και την ελάχιστη συνδρομή κάποιων φίλων μουσικών, έγραψε και ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ του, το No Ghostless Place Alone. Το 2014, αντλώντας έμπνευση από τα παγωμένα τοπία της Ισλανδίας έδωσε στη δημοσιότητα και το τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ του, το Öxnadalur.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του τέταρτου άλμπουμ του. Στο πλευρό των Midas Fall θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε αυτή την Ευρωπαϊκή περιοδεία, τον Νοέμβριο του 2017.


LINKS:
Midas Fall Official Site
Facebook
Raised by Swans Official Site
Facebook
Love Light Productions
3P Lab

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.