Πιο πρόσφατα

21/2/18

Blame Kandinsky - Youth Code - Friend of Gods στο Temple

Οι Youth Code επιστρέφουν στη χώρα μας για μια εκρηκτική εμφάνιση στο Temple, μαζί με τους Blame Kandinsky και τους Friend of Gods

Blame Kandinsky - Youth Code - Friend of Gods

Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Πέμπτη 1 Μαρτίου
Πόρτες: 20:00

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ (η έναρξή της θα ανακοινωθεί σύντομα):
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

Ηλεκτρονική προπώληση

Με το στυλ τους να κυμαίνεται από το παραδοσιακό EBM, το Hardcore και το Industrial, οι Youth Code γεννήθηκαν το 2012 σ' ένα υπνοδωμάτιο στο Los Angeles και είναι το δημιούργημα της Sara Taylor και του Ryan George. Το σχήμα έκανε το πρώτο του live ντεμπούτο αυθόρμητα στο Vacation Vinyl, ένα δισκάδικο με βάση το Los Angeles και τα νέα για την άκρως εμπρηστική τους λάιβ παρουσία γρήγορα επικοινωνήθηκαν αλλά και ακολουθήθηκαν από την κυκλοφορία του "Demonstrational Cassette" (2012) demo τους που οδήγησε τα κατά βάση αυτοσχεδιαστικά τους set σε ένα πιο ξεκάθαρο και οριοθετημένο αποτέλεσμα. Λίγο μετά οι Youth Code ζητήθηκαν απ' το θρυλικό label της Genesis P-Orridge, Angry Love Productions, να κυκλοφορήσουν ένα 7" single το οποίο έγινε sold out, με τους Youth Code να δέχονται επευφημίες από θρύλους τους είδους όπως οι Front Line Assembly και Skinny Puppy.

Εν συνεχεία το σχήμα υπογράφει με την Dais Records, για να κυκλοφορήσει το 2013 το πρώτο του ομότιτλο LP και να δεχτεί τελικά διεθνή αναγνωρισιμότητα που κυμαίνεται απ' το Pitchfork ως το Metalsucks.

Το 2013 επίσης, οι Youth Code γυρίζουν όλη την Αμερική ανοίγοντας για μεγάλα ονόματα όπως AFI, Nothing, The Body και Suicide Commando παρουσιάζοντας το ιδιαίτερο industrial τους στο αμερικάνικο κοινό και εμφανίζονται στο ιστορικό SXSW του Austin, Texas με την Τucson Weelly να τους αναφέρει ως την "Καλύτερη έκπληξη του Φεστιβάλ".


Tα 2014 και 2015 τους βρίσκουν σε δύο ξεχωριστά tours, αφενός το "Alliance of Sound" μαζί με Skinny Puppy, VNV Nation και Haujobb και αφετέρου το "Down the SocioPath" Tour με τους Skinny Puppy, ενώ πραγματοποιείται η κυκλοφορία του "A Place to Stand" EP μέσω της Dais Records.

Το 2016 κυκλοφορούν τον δεύτερο πλήρη τους δίσκο "Commitment to Complications", την πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη δουλειά τους μέχρι σήμερα και στην εκκίνηση του Ευρωπαϊκού τους tour μαζί με τον μοναδικό Trepaneringsritualen, επισκέπτονται τελικά για πρώτη φορά τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2016, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις χάρη στο ιδρωμένο και παθιασμένο show τους.

Τη Πέμπτη 1 Μαρτίου οι Youth Code επιστρέφουν στη χώρα μας για ένα ακόμη καθηλωτικό show, αυτή τη φορά στον νεοσύστατο χώρο του Temple.

Μαζί με τους Youth Code, όχι σε ρόλο support ή opening act, αλλά ουσιαστικά σχηματίζοντας ένα επικά σχιζοειδές triple bill, θα βρεθούν δύο σπουδαία εγχώρια σχήματα:

Το mathcore κουιντέτο των Blame Kandinsky, ειδικεύεται στη δημιουργία έντονων και γεμάτων ένταση συναυλιακών στιγμών! Η κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album τους "Spotting Elegance in Chaos" τους έβγαλε στον δρόμο για την πραγματοποίηση της πρώτης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, γεμίζοντάς τους εμπειρίες και ακόμη περισσότερη άσβεστη δίψα για συναυλιακές κατεδαφίσεις και παροξυσμική τραγουδοποιεία.


Οι Friend of Gods είναι μια περίπτωση... προβληματική! Post-mathcore, funk, punk, garage και metal λιώνουν μέσα στο καζάνι του πειραματικού math-rock power trio από την Αθήνα, δημιουργώντας ένα συνοθύλευμα περίεργων αρμονιών και μελωδιών και άβολων ρυθμικών δομών που αποτυπώνονται ιδανικά στο ντεμπούτο "Mad Music for the Apes", ενώ συντελούν σε υπέρμετρα φορτισμένες ενεργειακά ζωντανές εμφανίσεις.

LINKS:
Youth Code
Blame Kandinsky
Friend of Gods
3P Lab
Temple Athens Official Site
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.