Πιο πρόσφατα

14/4/18

Παρουσίαση δίσκου από τους Raw in Sect στο Temple

Οι Raw in Sect παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, Kitro, στην Αθήνα και το Temple

Raw in Sect "Kitro" live in Athens
With special guest: Order of the Black Jacket
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Παρασκευή 11 Μαϊου
Πόρτες: 20:30

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Προπώληση: 6€
Ταμείο: 8€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

Ηλεκτρονική προπώληση

Εφτά χρόνια και ραγδαίες αλλαγές στον ήχο και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη μουσική και τη τέχνη τους γενικότερα μεσολάβησαν από το -επηρεασμένο από τον Αμερικανικό groovy extreme metal ήχο- ντεμπούτο "Red Flows" και οι Raw in Sect μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως διανύουν την πιο κρίσιμη καλλιτεχνικά καμπή της μέχρι στιγμής πορείας τους, βρισκόμενοι ταυτόχρονα στην πιο ώριμη φάση τους μέχρι σήμερα.

Η αρχή του "κακού" εντοπίζεται στο εντυπωσιακά εξελιγμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του, "Blue Haze" του 2014 που βρήκε τη μπάντα να πειραματίζεται με post και prog metal ηχοχρώματα, καταφέρνοντας να ηχήσει σύγχρονη, επίκαιρη, αλλά και να τραβήξει πάνω της βλέμματα από κάθε κατεύθυνση, οδηγούμενη τελικά σε ένα πυρετώδες συναυλιακό πρόγραμμα με 150 συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Η σύμπραξη με τις Aural Music και Warner Chappel, αλλά και την Orchard, όπως και η συνεργασία με τον δύο φορές προτεινόμενο για Grammy μουσικό παραγωγό, Matt Bayles (Pearl Jam, Mastodon, Caspian κλπ) σηματοδότησαν το πόσο σοβαρά οι Raw in Sect ήδη έπαιρναν τη μουσική και την προσπάθειά τους γενικότερα, ενώ το κοινό και ο μουσικός τύπος από τότε αντιλαμβάνονταν τη διαφορετικότητα του σχήματος σε σχέση με άλλους ομοϊδεάτες τους.


... Μια διαφορετικότητα που μοιάζει να ωριμάζει και να εξελίσσεται σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, με την επικείμενη κυκλοφορία του "Kitro", ενός album που ήδη από τα πρώτα του singles έχει προκαλέσει συζητήσεις και διφορούμενες αντιδράσεις, βρίσκοντας τη μπάντα να επιστρέφει -από κάθε άποψη- στις ρίζες της, τόσο με χρήση Ελληνικού στίχου, όσο και με την έντονη παρουσία παραδοσιακών στοιχείων με ιδιαίτερο χρώμα. Με τον Peter Dowsett στη θέση του παραγωγού, τη μίξη πάλι να περνάει από τα χέρια του Matt Bayles και το mastering να ανατίθεται στον "πολύ" Pete Maher (U2, Rolling Stones, Nine Inch Nails κτλ), οι Raw in Sect μοιάζουν να ετοιμάζουν άλλο ένα άκρως ποιοτικό μουσικό βήμα, που αναμένεται να τους ταξιδέψει ακόμη μακρύτερα, με το συναυλιακό τους πρόγραμμα ήδη να μπαίνει σε ρυθμούς Ευρώπης, Αμερικής, ακόμη και Ιαπωνίας.

Τη Παρασκευή 11 Μαΐου, οι Raw in Sect θα παρουσιάσουν το "Kitro", αλλά και παλαιότερο υλικό τους, ζωντανά στο Temple, επιστρέφοντας σε Αθηναϊκή σκηνή μετά από καιρό απουσίας και έχοντας στο πλευρό τους το ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο σχήμα των Order of the Black Jacket που θα ανοίξει τη βραδιά.


LINKS:
Raw in Sect Official Site
Facebook
Order of the Black Jacket
3P Lab
Temple Athens Official Site
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.