Πιο πρόσφατα

17/1/19

Mortuary Drape live στο Temple

Οι Mortuary Drape προσγειώνονται στην Αθήνα και το Temple για ένα αποκλειστικό 'All The Witches Dance' - Μαζί τους οι Slaughtered Priest

Mortuary Drape (IT) ζωντανά στην Αθήνα
Special guest: Slaughtered Priest (GR)
Ζωντανά στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
Πόρτες: 21:00

Πληροφορίες

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
18€ (περιορισμένη προπώληση - μόνο μέσω viva και του δικτύου καταστημάτων του)
20€ (προπώληση)
22€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, τηλ.: 2103846783, www.bowelofnoise.com)
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Wind
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)

Ηλεκτρονική προπώληση

Ήταν το 1986 όταν οι Mortuary Drape δημιουργήθηκαν από την θέληση του βασικού τους τριμελή πυρήνα. Η μουσική και οι τάσεις που τους επηρέασαν προέρχονταν από την τότε black metal σκηνή αλλά και από εσωτερικά και νεκρομαντικά εγρηγορότα οδηγώντας στη δημιουργία αυτού που θα ονομαζόταν black-occult metal.

Το 1987 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo, "Necromancy" σε κασέτα, το οποίο έλαβε ηχηρά θετικές κριτικές απ' το πιο αδιάλλακτο κομμάτι της τότε underground σκηνής, καταφέρνοντας να αποτελέσει cult ορόσημο για τους λάτρεις του είδους στα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ του 1988 και του 1991, αφού το line-up σταθεροποιήθηκε σε τριάδα, κυκλοφορούν το δεύτερο τους demo υπό τον τίτλο "Doom Return" και στα τέλη του 1992 υπογράφουν με την ελληνική Decapitated Records για την κυκλοφορία του ιστορικού τους ντεμπούτο EP, "Into The Drape".

Με τον Wildness Perversion να είναι το μόνο ιδρυτικό μέλος που παρέμεινε στη μπάντα, το 1994 κυκλοφορούν τον πρώτο τους πλήρη δίσκο υπό τον τίτλο "All The Witches Dance" στην ίδια εταιρεία, που μετονομάζεται σε Unisound.

To 1996 αποτελεί ιστορικό και κομβικό χρονικό σημείο για το σχήμα, που γιορτάζει άτυπα τα 10 χρόνια ύπαρξης του με δύο κυκλοφορίες, το mini-CD "Mourn Path" και τον πλήρη δίσκο "Secret Sudaria" που σηματοδοτεί και την επιστροφή όλων των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος. To 1999 κυκλοφορεί ο τρίτος τους πλήρης δίσκος, υπό τον τίτλο "Tolling 13 Κnell" μέσω της Avantgarde Music, ενώ λίγο μετά η μπάντα θα αρχίσει και πάλι να περνάει την επίπονη διαδικασία αλλαγών μελών.

Με την αποχώρηση του Left-Hand Preacher και την προσθήκη του Cruel Abbot, πραγματοποιούνται επιλεγμένες live εμφανίσεις και επανακυκλοφορίες του πρώτου υλικού και το 2004 βρίσκει τους Mortuary Drape να κυκλοφορούν τον τέταρτο πλήρη δίσκο τους, "Buried In Time" σε συνεργασία με τον παραγωγό Alex Azzali (Ancient, Cataract) και πάλι μέσω της ιταλικής Avantgarde Music. Ο δίσκος αποσπάει ιδιαίτερα θετικές κριτικές και σχόλια από την underground κοινότητα σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ σημαίνει και την παύση της δισκογραφικής τους δραστηριότητας για μία δεκαετία.

Παραμένοντας ενεργοί συναυλιακά και πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επανακυκλοφοριών, με παλιότερο υλικό και μέχρι τότε ακυκλοφόρητα bonus tracks, ακόμη και μέσω της Peaceville, οι Ιταλοί black occult metallers, επισκέπτονται Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες χώρες για tours και festivals, ανάμεσα στα οποία τα Anti-Christ Crusade Tour και Crucifixion Tour, το mini-tour με τους Watain στη Βραζιλία και τη συμμετοχή στο θρυλικό Maryland Deathfest.

Το σωτήριο έτος 2014, σηματοδοτείται από την πολυαναμενόμενη δισκογραφική τους επιστροφή, με το σπουδαίο "Spiritual Independence" να διατηρεί και να φέρει την αυθεντική και πρωτοπόρα cult ατμόσφαιρα του παρελθόντος, χωρίς να το μιμείται ή να ακολουθεί εύκολες συνταγές, πηγαίνοντας τελικά τον ήχο της μπάντας σε νέα ανεξερεύνητα για αυτήν μονοπάτια.


Οι Slaughtered Priest σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2007, από τους Ungod και Ghoul, αποτελώντας από την αρχή αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν μία "blackened speed thrash metal" μπάντα.

Από το ξεκίνημά τους, μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πέντε full albums, τρία promo CDRs και ένα box-set. Επίσης έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις split κυκλοφορίες με άλλες μπάντες και έχουν συμμετάσχει σε ένα tribute album στους Desaster, που κυκλοφόρησε το 2015, μέσω της Grom Records.

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά στην Αθήνα και άλλες Ελληνικές πόλεις, όπως και στο Romanian Thrash Metal Festival της Ρουμανίας, στο EXtreme Metal Attack Festival της Πορτογαλία και στο Unholy Metal Mayhem Festival της Γερμανίας.

LINKS:
Mortuary Drape Official Site
Facebook
Slaughtered Priest
3 Shades of Black Official Site
Facebook
Temple Athens Official Site
Facebook
3P Lab

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.