Πιο πρόσφατα

18/3/19

Junkheart - Mad Way - Anchors live στο Eightball

Οι Junkheart, οι Mad Way και οι Anchors ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια punk rock βραδιά στο Eightball

JUNKHEART w/ MAD WAY + THE ANCHORS
LIVE! Saturday May 11th at Eightball Club (Upstairs) [Πίνδου 1, Λαδάδικα]

Starts 21:00
Damage: 5 euro

Οι Junkheart είναι ένα ελληνόφωνο punk-rock συγκρότημα με ακουστικά στοιχεία, που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα από μέλη παλιότερων συγκροτημάτων της ανεξάρτητης punk-rock σκηνής. Ο νέος τους δίσκος ("Άνοιξη Ρε" 2019) αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ανεξάρτητη κυκλοφορία τους σε βινύλιο ("Καμιά Πατρίδα" 2014, "Τραγούδια του Ανέμου" 2017) και αποτελείται από 10 τραγούδια, που συνοδεύονται και από 10 αντίστοιχα videoclips στο διαδίκτυο. Έχουν δώσει δεκάδες δυναμικές συναυλίες ανά την Ελλάδα, μοιραζόμενοι το πατάρι με κορυφαία ονόματα της εγχώριας και διεθνούς punk-rock σκηνής και κλείνοντας πάντα με την ίδια ιαχή για "Καμιά Ενοχή".

Οι μουσικές τους επιρροές αντλούν από τη γοητεία και τη ριζοσπαστικότητα του punk-rock σε όλες τις εκφάνσεις του, από το revolution rock των Clash μέχρι την αμερικάνικη σκηνή των '90s και του σήμερα, ενώ στιχουργικά κινούνται μεταξύ του προσωπικού βιώματος και της μυθοπλασίας, της ελπίδας και της νοσταλγίας, στα χνάρια της αμερικάνικης folk παράδοσης α λα Bruce Springsteen, η οποία έχει επηρεάσει έντονα μια γενιά σύγχρονων punk-rock συγκροτημάτων, όπως οι Against Me! ή οι Gaslight Anthem.

Junkheart, Άνοιξη 2019
Σάπιες χορδές, μεταμεσονύχτια ριφ, τσακισμένοι στίχοι

BandCamp
YouTube
Instagram

Οι Mad Way είναι ένα punk pop rock σχήμα που ιδρύθηκε το 2010 στη Θεσσαλονίκη.

BandCamp
YouTube

Οι The Anchors είναι μια Punk Rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με επιρροές από Reggae, Ska και όλες τις μουσικές που αγαπήσανε. Η μπάντα ξεκίνησε σαν μια ιδέα του Νέστορα (Beggar's Belief) και του Αδάμ (Πέμπτη Κάστα) υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Πάρο και ολοκληρώθηκε με τον Στέφανο (Berehynia) στη Θεσσαλονίκη λίγους μήνες αργότερα το φθινόπωρο του 18. Μετά από πειραματισμούς καταλήξανε με τον Θάνο στο μπάσο. Οι επιρροές είναι όσο ξεκάθαρες και οι διασκευές, σε ένα φάσμα Rancid, The Interrupters και Jaya the Cat ενώ έχουνε γράψει και δικά τους κομμάτια που ετοιμαζόνται να ηχογραφήσουνε.
Βίρα τις άγκυρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.