Πιο πρόσφατα

6/3/19

Σωκράτης Μάλαμας @ Stage Ioannina, 1/3/2019

"Αυτά έχει ο Σωκράτης, τις καλύτερες παρέες σε συναυλίες του τις έχω κάνει"

Σας έχει τύχει να μείνει κάτι στην μέση και να ψάχνεις μια ευκαιρία να επανορθώσεις; Γιατί δεν σου 'φτασε, γιατί είπες την επόμενη φορά, γιατί... Κι έδινες ραντεβού για τον Ιούλιο μιας και δεν χόρτασες έναν μήνα πριν αλλά ήρθε πάλι αυτό το αλλά κι άφησε το ανεκπλήρωτο που τελικά δεν ήταν και τόσο ανεκπλήρωτο, συνέβη!

Συνέβη Μάρτη μήνα, μαζί με την άνοιξη, χωρίς νερό, όμως εκείνος ξεκινά το τραγούδι κι ο κόσμος  χειροκροτά, δροσιά μου και γιορτή! Αέρας στα μαλλιά και φύγαμε. Όλοι εδώ, κανένας δεν πέθανε πράγματι, μα όλοι έχουν σαλέψει.

Το μαγαζί μεταμορφώνεται σε αρένα θαρρείς κι ήσουν στα γρασίδια Αύγουστο μήνα κι είχε σταματήσει ο χρόνος. Τα ποτήρια μας ψηλά, υγείες ο ένας στον άλλον να στέλνει, κι η διπλανή μου να λέει, "αυτά έχει ο Σωκράτης, τις καλύτερες παρέες σε συναυλίες του τις έχω κάνει". Τραγουδήσαμε μαζί το Χαμένο Ρούχο, σαν μια καινούργια παρέα.


Ευτυχείς, λυπημένοι και πότες έμοιαζαν οι  παρέες γύρω μου, τους άκουγα να τραγουδούν με μανία, σάστισα ώσπου διαπιστώνω πως όλοι χάλια είμαστε, αλλά δεν είναι κι άσχημα, χαμογέλασα. Όλα μας τα πάθη και οι αδυναμίες βγήκαν στην φόρα, σαν να μην ήθελαν και πολύ. Κάθε ρουφηξιά του τσιγάρου μια βόλτα στα βαθιά και ξανά στα είπα όλα, φίλα με τώρα.

Αμαρτίες, έρωτες, χωρισμοί, απωθημένα όλα χώρεσαν στα τραγούδια σχεδόν τέσσερις ώρες που ποτέ δεν σου φτάνει, θες κι άλλο. Θα ξαναδώσεις ραντεβού για το καλοκαίρι και ξανά δεν θα σου φτάσει. Έχεις να θυμάσαι όμως.


* Η Ιουλία Καραπατάκη ερμηνεύει την "Σαλώμη". Ένα τραγούδι που σε πάει στο Θεό και στο όνειρο ταυτόχρονα. Η στιγμή που λέω (δις) πόσο χαρισματικό είναι αυτό το κορίτσι. Φεύγοντας, και μέρες αργότερα θα την κρατήσω σαν μια πολύ δική μου στιγμή εκείνη την ώρα του τραγουδιού.

Oι παρέες δεν λένε αντίο, λένε au revoir και ξανασμίγουν, όπως κι εμείς, υπόσχεση.


Δες τις υπόλοιπες φωτογραφίες της συναυλίας εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Ζέτα Καρκαμπούνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.