Πιο πρόσφατα

24/6/13

Σαν σήμερα....24 Ιούνη

Πάμε πίσω στο χρόνο, όχι πολύ, ίσα μέχρι το 1942, ε και μετά, πάλι μπροστά, μέχρι το 2007.....


ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1942 Παιδί του πολέμου, ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Mick Fleetwood γεννιέται στο Λονδίνο. Το πλήρες όνομα του Michael John Kells Fleetwood και η καριέρα του μεγάλη όσο το ταλέντο του. Πέραν του συγκροτήματος, έχει συνεργασίες με τους Eric Clapton, Led Zeppelin, κ.α.

1944 Κιθαρίστας των Yardbirds, ιδρυτικό μέλος (προφανώς!) των The Jeff Beck Group, με έξι βραβεία Grammy "Bet Rock Intrumental Performance", λίγα από τα επιτεύγματα του κυρίου Jeff Beck, που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν σχεδόν 70 χρόνια, στη Μ. Βρετανία φυσικά!

1949 Ακόμα ένας Βρετανός μουσικός, μπασίστας αυτή τη φορά (ένας σε κάθε όργανο) γεννήθηκε την 24η του Ιούνη του 1949 στο Λέστερ. Ο λόγος για το μέλος των Dire Straits, John Illsley, στενό φίλο και συνεργάτη του τραγουδιστή της μπάντας, Mark Knopfler.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1966 Οι Rolling Stones ξεκινούν την περιοδεία τους στις ΗΠΑ με μια συναυλία στο Lynn της Μασαχουσέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό ξέφυγε από τον έλεγχο και η αστυνομία κατέφυγε σε χρήση δακρυγόνων. (σ.σ. Τα "ληγμένα" δακρυγόνα της ελληνικής αστυνομίας είναι μάλλον από εκείνη την παρτίδα).

1967 Και το "αντίπαλο" δέος των Doors, Jefferson Airplane, κυκλοφορούν το single White Rabbit. Το κομμάτι που περιλαμβάνεται στο δίσκο Surrealistic Pillow, θα φτάσει στο νο. 8 του Billboard Hot 100.

1969 Στην κορυφή του ίδιου Billboard θα βρεθεί το τραγούδι Get Back της παρέας του κυρίου John Lennon, των Beatles βεβαίως βεβαίως. Μπορούμε να το βρούμε στον τελευταίο δίσκο αυτής της "παρέας", το Let it Be (1970).

1990 Σ' άλλο χρόνο, τόπο και παρακλάδι της ροκ μουσικής, οι Cure ανακοινώνουν την αντικατάσταση του μέχρι εκείνη τη στιγμή πληκτρά τους Roger O'Donell, από τον Perry Bamonte. Έτσι
έκλεισε ένας κύκλος τριών χρόνων, που είχε ανοίξει με την αντικατάσταση του L. Tolhurst από τον O'Donell.

1995 Στο San Francicko, CΑ, βρίσκουμε τους Pearl Jam επί σκηνής, με τον τραγουδιστή Eddie Vedder να αποχωρεί μετά από λίγο λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Η συναυλία παρ' όλα αυτά θα συνεχιστεί, με τον Neil Young να προσπαθεί να καλύψει με το τραγούδι του τα γιουχαΐσματα του
κόσμου των Pearl Jam.

2007 Στην κορυφή των Βρετανικών Album Charts βρίσκονται οι White Stripes, με το έκτο άλμπουμ τους, Icky Thump. Ο ίδιος δίσκος ένα χρόνο αργότερα θα κερδίσει βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Alternative Music Album.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.