Πιο πρόσφατα

25/6/13

Σαν σημερα...25 Ιούνη

Σπουδαία μέρα η 25η του Ιούνη, με πλήθος γεννήσεων, θανάτων, αλλά και.... περιεργοφυσιολογικών γεγονότων να συμβαίνουν! (plus, σήμερα γιορτάζει ο Έρωτας... Έέέέέέέέέέρωτααααααα έέέέέέέρωταααααααα)


ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1852 Ο μεγάλος αρχιτέκτονας - καλλιτέχνης Αντόνι Γκαουντί γεννιέται στην Ισπανία. Χαρακτηριστικά έργα του η εκκλησία Sagrada Familia (κατά τη διάρκεια του χτισίματος της οποίας σκοτώθηκε σε ατύχημα δίπλα από την εκκλησία), το πάρκο Guell με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά και η Casa Batllo, που πλέον είναι μουσείο αφιερωμένο στον αρχιτέκτονα.

1954 Στο Los Angeles, CA, γεννήθηκε ο μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός David Paich. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Toto, των οποίων μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι Africa που έφτασε στην κορυφή των Billboards το 1983. Τη λαμπρή του καριέρα τονίζουν ακόμη περισσότερο τα 17 άλμπουμ και οι πάνω από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

1963 Με κυπριακή καταγωγή, γεννιέται στο Βόρειο Λονδίνο ο Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου, κατά κόσμον George Michael! Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στα 80s με τη συμμετοχή του στους Wham (και το αγαπημένο των Ελλήνων Last Christmas) ενώ από το 1987 συνεχίζει μόνος. Στην "τροπαιοθήκη" του έχει 3 American Music Awards, 3 Bit Awards, 4 Ivor Novello Awards κι άλλα πολλά.


ΘΑΝΑΤΟΙ
1988 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Red Hot Chilli Peppers, Hillel Slovak, βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης, αμέσως μετά την επιστροφή της μπάντας από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία στο LA. Πριν καταλήξει είχε κυκλοφορήσει με το συγκρότημα δύο δίσκους (Freaky Styley, The Uplift Mofo Party Plan).

2009 Ο (δίκαια) φερόμενος ως βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson, αφήνει (έτσι μας είπαν τουλάχιστον) την τελευταία του πνοή στη βίλα του στο Los Angeles, μετά από κοκτέιλ φαρμάκων. Τα σενάρια για το θάνατο του τόσα όσα και τα χρόνια της καριέρας του, ενώ ένοχος κρίθηκε ο γιατρός του, Conrad Murray. Η αρχή για τον M.J. έγινε στα 60s, σαν το νεαρότερο μέλος του οικογενειακού
συγκροτήματος Jackson 5, ενώ η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1971. Ήταν ο πρώτος έγχρωμος καλλιτέχνης που προβλήθηκε τόσο πολύ από το τότε "ρατσιστικό MTV, αν και ο ρατσισμός τον ανάγκασε όσο περνούν τα χρόνια να "ασπρίζει". Άπειρα βραβεία, διακρίσεις, άλλα και σκάνδαλα, συμπληρώνουν μια υπέρλαμπρη ζωή, που ξεκίνησε και τελείωσε βασανιστικά.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1977 Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών, οι Pink Floyd, δικαιώνουν αυτόν τον τίτλο, με 83 χιλιάδες κόσμου να βρίσκεται στη συναυλία τους στο Cleveland, στα πλαίσια της Animals Tour. Ήταν η πρώτη φορά που ροκ συναυλία μάζευε τόσο κόσμο.

1995 Διπλά σημαντική για τους Pink Floyd αυτή η μέρα, καθώς σαν σήμερα, το 1995, το διπλό live άλμπουμ τους Pulse βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200! Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε κατά τη διάρκεια της Division Bell Tour ένα χρόνο νωρίτερα. Σημαντικό στοιχείο, ότι στην περιοδεία εκείνη δεν συμμετείχε ο Roger Waters.

1996 Ένα χρόνο αργότερα, εν όψει της δικής τους περιοδείας (Alive/Worldwide Tour) οι KISS κυκλοφορούν το live άλμπουμ You Wanted The Best, You Got The Best, με κομμάτια επιλεγμένα από τα δύο προηγούμενα live άλμπουμ τους Alive & Alive II.

2006 Οι Keane συμπληρώνουν δυο εβδομάδες στην κορυφή των Βρετανικών charts με το άλμπουμ Under The Iron Sea. Ο συγκεκριμένος δίσκος αποτελεί το 2ο studio άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, με μεγάλη επιτυχία καθώς από την πρώτη εβδομάδα βρέθηκε στο νο 1 των Βρετανικών charts και πούλησε πάνω από διακόσιες χιλιάδες αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.