Πιο πρόσφατα

12/8/13

Σαν σήμερα... 12 Αυγούστου

Ο ΟΗΕ, λέει, καθιέρωσε την 12η Αυγούστου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, μέρα επικεντρωμένη στα προβλήματα των νέων και την επίλυση τους. Έξτρα αποτελεσματική, ειδικά σε χώρες όπως η δική μας, δεν νομίζετε;

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1949 Στη Γλασκόβη, πρωτεύουσα της Σκωτίας, γεννιέται ο frontman των Dire Straits, Mark Knopfler. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μπάντας, στην οποία έμεινε και έως τη διάλυση τους, το 1995. Ως σόλο καλλιτέχνης μετρά 8 δίσκους και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως τον Eric Clapton, τους The Dandy Warhols, τον Bob Dylan κ.α.


1954 Γεννιέται στο Lee's Summit του Misouri ένας από τους πιο γνωστούς και σπουδαίους κιθαρίστες και συνθέτες της jazz, ο Pat Metheny. Στην τροπαιοθήκη του... αναπαύονται 18 βραβεία Grammy, ενώ οι πωλήσεις δίσκων του μετρούν πολλά εκατομμύρια.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1967 Την πρώτη τους, από αμέτρητες, μεγάλη συναυλία πραγματοποιούν οι Fleetwood Mac, στα πλαίσια του National Jazz And Blues Festival, στην Αγγλία. Στην ίδια σκηνή ανέβηκαν επίσης οι John Mayall, Jeff Beck κ.α.

1968 Μια παρέα μουσικών βρίσκεται για πρώτη φορά μαζί, τζαμμάροντας σε ένα υπόγειο στην, πλέον, Chinatown του Λονδίνου. Πρόκειται για τους Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones και John Bonham, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία, δημιουργώντας ένα από τα πιο σπουδαία ροκ συγκροτήματα, τους Led Zeppelin.

1989 Διοργανώνεται στη Μόσχα το πρώτο Music Peace Festival, στο οποίο το κοινό επιτρέπεται για
πρώτη φορά να σταθεί όρθιο. Μεταξύ των ονομάτων που συμμετέχουν ξεχωρίζουν αυτά των Ozzy Ozbourne, Motley Crue, Bon Jovi, Scorpions κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.