Πιο πρόσφατα

13/8/13

Σαν σήμερα... 13 Αυγούστου

Η 13η του Αυγούστου, πέραν του σπουδαίου γεγονότος της γέννησης του μεγάλου Λόκο, έχει και κάποια άλλα ευτελή γεγονότα που σκιαγράφησαν τον... ιστορικό χάρτη της ημέρας. Α, btw, σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων!

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1926 Γεννιέται στο Μπιράν της Κούβας ένας εκ των σπουδαιότερων ηγετών παγκοσμίως, ο Fidel Castro. Μεταξύ των επιτευγμάτων του περιλαμβάνεται η συμμετοχή, ως commadante, στον αγώνα εναντίον της δικτατορίας του στρ. Μπατίστα. Υπήρξε πρωθυπουργός της Κούβας από το 1959 έως το 1976 και πάλι αργότερα, έως το 2008 όπου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο αδερφός του, Ραούλ Κάστρο.


ΘΑΝΑΤΟΙ

2009 Σε ηλικία 94 ετών καταλήγει στο White Plains Hospital της Νέας Υόρκης, ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρικής κιθάρας, ο Les Paul. Αίτιο, η πνευμονία. Δημιούργημα του είναι η κιθάρα Gibson "Les Paul", από τις πιο ευρέως διαδεδομένες κιθάρες που έχουν διαμορφώσει τη rock and roll. Το 1983 τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Grammy Trustees Award για τη συνολική του προσφορά στη μουσική, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το όνομα του γράφτηκε στο Rock And Roll Hall Of Fame.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1952 Πρωτοηχογραφείται μια από τις μεγάλες επιτυχίες της σπουδαίας Big Mama Thorton, το Hound Dog. Πρόκειται για ένα από τα περισσότερο διασκευασμένα τραγούδια της, με διάσημες διασκευές από τον Elvis Presley κ.α. Στην αρχική του εκτέλεση σκαρφάλωσε στην 1η θέση του Billboard Rythm And Blues Chart, με πωλήσεις που άγγιξαν τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

1983 Την 1η θέση του Billboard Hot 100 απολαμβάνουν οι Police, με το Every Breath You Take, μέρος του άλμπουμ Synchronicity, που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάη. Τον Φλεβάρη της επόμενης χρονιάς το κομμάτι θα χαρίσει στη μπάντα δύο Grammy, το Song Of The Year και το Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal.

1994 Στην περιοχή Saugerties, 160 χλμ βόρεια της Νέας Υόρκης, πραγματοποιείται το Woodstock '94, ή με άλλα λόγια "Δυο ακόμη μέρες μουσικής και ειρήνης", με συμμετοχές όπως των James, Metallica, Violent Femmes, Bob Dylan, Carlos Santana, Red Hot Chilli Peppers κ.α. Συνολικά τις διήμερες (13-14/8) εκδηλώσεις παρακολουθούν περισσότερες από τριακόσιες χιλιάδες ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.