Πιο πρόσφατα

14/8/13

Σαν σήμερα... 14 Αυγούστου

Σε επόμενες χρονιές πιθανόν να θυμόμαστε τον σημερινό καύσωνα, φέτος, ας συμβιβαστούμε με τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την 14η μέρα του Αυγούστου...

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1908 Γεννιέται στο Καστέλι Κισσάμου ένας εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων ηθοποιών, ο Μάνος Κατράκης. Η πρώτη του επαφή με το θέατρο ήταν πριν καν συμπληρώσει το 20ο έτος της ζωής του, σε μια σκηνή της Αθήνας, όπου και τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Κώστας Λελούδας. Η ηθοποιία υπήρξε η μεγάλη του αγάπη, μέχρι το τέλος. Την τελευταία του πνοή άφησε το 1984, σε ηλικία 76 ετών, εν μέσω των γυρισμάτων του "Ταξιδιού στα Κύθηρα" του Θ. Αγγελόπουλου.

1941 Στο Los Angeles έρχεται στη ζωή ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Crosby. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στους Byrds, ενώ υπήρξε μέλος και των Crosby, Stills & Nash, CPR. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock And Roll Hall Of Fame το 1991 για τη συμμετοχή του στους Byrds. Μελανά σημεία στην καριέρα και τη ζωή του, οι εννέα μήνες φυλάκισης το 1982 για κατοχή ναρκωτικών και οι δώδεκα μήνες φυλάκισης το 2004 για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1956 Γεννημένος το Φλεβάρη του 1898, αφήνει την τελευταία του πνοή στο Ανατολικό Βερολίνο ο κορυφαίος λογοτέχνης, Μπέρτολτ Μπρεχτ. Θεωρείται ο πατέρας του "επικού θεάτρου" στη Γερμανία, ενώ είναι γνωστός για την... αντιπολεμική του πένα. Χαρακτηριστικά του έργα είναι: Στη Ζούγκλα Των Πόλεων (1921), Η Όπερα Της Πεντάρας (1928), Η Αγία Ιωάννα Των Σφαγείων (1929) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.