Πιο πρόσφατα

2/1/14

Μαρία Μπόκια - Αργυρώ Κάτρη στον Summer Rain!

Τις συνάντησα λίγη ώρα πριν φύγουν, για έναν καφέ στα γρήγορα, ώρα αρκετή για να προλάβω να ξεκλέψω μια κουβέντα για τα επόμενα σχέδια τους. Σχέδια για νέα τραγούδια και  εμφανίσεις σε μαγαζιά, όπως άλλωστε συνηθίζουν τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Δυόμιση χρόνια κοινής πορείας και συνεργασίας. Η Μαρία τραγουδά από έντεχνα μέχρι αυτό που λέμε καθαρό λαϊκό τραγούδι  και απ’ την άλλη η Αργυρώ ντύνει μουσικά με την κιθάρα της  όλα τα ακούσματα.

Η Μαρία Μπόκια, γεννημένη στην Άρτα, συντοπίτισσα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μουσικά μετράει  στον χώρο 8-9 χρόνια εκ των οποίων τα δυόμιση κοινής πορείας με την Αργυρώ Κάτρη. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια καθαρή λαϊκή φωνή που έχει να προσφέρει αρκετά στον κόσμο της μουσικής.

Η Αργυρώ Κάτρη, γεννημένη στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται, με καταγωγή από την όμορφη Σύμη. Αυτοδίδακτη στην λαϊκή κιθάρα, έμφυτο ταλέντο και με περίσσια όρεξη για δημιουργία. Αποτέλεσμα, να μετρά και αυτή από μέρους της δέκα χρόνια στον χώρο.


Σκοπός της συνάντησης μας όπως προείπα ήταν τα επόμενα σχέδια τους και νομίζω πως πέτυχα τον στόχο μου. Οι καλλιτέχνιδες βρίσκονται σε πολύ όμορφη καλλιτεχνική φάση. Εμφανίζονται στην Αθήνα, στον Βαcιλικό στην Νέα Σμύρνη, αλλά και στο μουσικό μεζεδοπωλείο Τσατσαράκι στα Βριλήσσια.

Στην συνέχεια, μας αποκάλυψαν πως έχουν σχεδόν έτοιμα 4 ολοκαίνουργια τραγούδια και πως είναι θέμα χρόνου να μπουν στο στούντιο για ηχογράφηση. Όμορφα πράγματα, καινούριες συνεργασίες, νέα ακούσματα, ιδιαίτερο ύφος. Η λίστα περιλαμβάνει: Μια μπαλάντα, ένα τραγούδι σε ανατολίτικους ρυθμούς, μια… rumba (!) και ένα ερωτικό τραγούδι που ακούει στο όνομα Ζηλεύει το φεγγάρι (σε στίχους και μουσική της Αργυρώς).

Το πιο τρυφερό δε όλης της κουβέντας, ήταν το τραγούδι που έγραψε η Αργυρώ, για λογαριασμό της Μαρίας, αφιερωμένο στην μητέρα της. Αν κρίνω από τα χαμόγελα και των δυο πρόκειται για ένα αρκετά γλυκό και γεμάτο αγάπη κομμάτι.

Κάπου εκεί ανταλλάξαμε τις ευχές μας για δημιουργία, αγάπη, φως, και τις αποχαιρέτησα μιας και θα έπαιρναν τον δρόμο της επιστροφής. Χαιρετηθήκαμε με μια υπόσχεση, να ανταμώσουμε σύντομα, να τραγουδήσουμε, να συγκινηθούμε. Γιατί η μουσική είναι μέσα μας!
Εις το επανιδείν...


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις δυο μουσικούς, μπορείτε να τις ψάξετε στο Facebook εδώ.

* Συνέντευξη στην Ζέτα Καρκαμπούνα (φωτογραφίες της ίδιας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.