Πιο πρόσφατα

16/6/14

Μια βόλτα... "Στιχόβολη"

Πέμπτη βράδυ και με βρίσκει να ανηφορίζω από την λίμνη στο κέντρο της πόλης. Όχι, δεν πρόκειται για την καθιερωμένη βόλτα αλλά για μια "βόλτα" σε μυστικά μονοπάτια της μουσικής, σε αυτά της Στιχόβολης.

Μια μπάντα που αποτελείται από οχτώ ξεχωριστούς καλλιτέχνες, ξεχωριστοί τόσο σαν μουσικοί όσο και σαν άνθρωποι. Ταλέντο, έμπνευση, δημιουργία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που διακρίνει κανείς όταν τους συναντά.

Κώστας Μπασδάνης, Χρήστος Ζήνδρος, James Basdanis είναι οι τρεις μουσικοί που με περιμένουν στην "Αυλή". Τρεις μουσικοί, με κοινό τόπο καταγωγής τον αγαπημένο Βόλο, έχοντας μια φιλία - συνεργασία να κρατά από παλιά, κάπου στο 2005, και κοινό παρονομαστή το ταξίδι.

Βασικά συστατικά της Στιχόβολης ("στη χόβολη"): βασική μελωδία, καθαρή μουσική, αληθινοί στίχοι. Κάπως έτσι, κάπου στο 2010, πάνω σε τρία κομμάτια στήνεται η τότε μπάντα των έξι ατόμων (Γιάννης Παπανδρώνης - μπάσο, Σάμι Χάσμε - τύμπανα, Μιχάλης Πιπέρης οι τότε μουσικοί του συγκροτήματος). Κουβαλώντας δυο χρόνια έντονης παρουσίας στον χώρο, ο χρόνος απαιτεί μια μικρή παύση και μια δυνατή επιστροφή στις αρχές του 2013.

Μια επιστροφή δυνατή, ανανεωμένη με μια μικρή ανασύνθεση του συγκροτήματος. Το ύφος και αυτό με την σειρά του τείνει να γίνει πιο ηλεκτρονικό, η έμπνευση ολοένα να μεγαλώνει σαν αποτέλεσμα, στα μέσα του 2014 να περιμένουμε ολοκληρωμένη δουλειά.

Συναυλίες, στούντιο είναι κάποια από τα άμεσα σχέδια τους. Η ορμή και το πάθος για να επικοινωνήσουν μουσικά τους κάνει ιδιαίτερα δημιουργικούς και ανυπόμονους. Υλικό το οποίο έπρεπε να φύγει απ' τα χεριά τους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο James.

Ευτυχώς, θα πω εγώ με την σειρά μου. Όταν υπάρχουν (ακόμη) καλλιτέχνες  που υπηρετούν την τέχνη τους με σεβασμό, ύφος και αξιοπρέπεια, θα το ξαναπώ, υπάρχει ελπίδα.

υ.γ. Παρ' ότι κάποιους από αυτούς τους έχω δει "επί τω έργω", αν είναι κάτι που τους ξεχωρίζει και τους καθιστά μοναδικούς είναι πως λειτουργούν σαν ομάδα, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον μουσικά και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Οι Στιχόβολη
Μαρία Μανιφάβα - Φωνή
Χρυσαυγή Γιάμαρη - Φωνή
Κώστας Μπασδάνης - Φωνή, Ακουστική Κιθάρα
James Μπασδάνης - Ηλεκτρική Κιθάρα
Χρήστος Ζήνδρος - Σάζι, Ούτι, Ινδικές Τάμπλες, Κρουστά
Γιώργος Δουλιάγκας - Ηλεκτρικό Μπάσο
Αλέξης Δόσης - Πλήκτρα
Τάσος Μουσπούλης - Τύμπανα

Στιχόβολη - Η Βόλτα
Debut ALBUM PRE-RELEASE
Από τις 7 Ιουνίου διαθέσιμο στο επίσημο BandCamp της μπάντας.


Μουσική: Στιχόβολη
Στίχοι: Δημήτρης Ζ.
Ηχοληψία/Μίξη/Mastering: Κώστας Μπασδάνης
Η ηχογράφηση τυμπάνων έγινε στο Studio Vision Of Sound (Ιωάννινα)

Ζέτα Καρκαμπούνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.