Πιο πρόσφατα

15/9/14

Dark Horses, Natalie Pryce & Blue Honey @ King Tut’s Wah Wah Hut, 11/9/2014

Natalie Pryce
Είναι απίστευτη εμπειρία να βρίσκεσαι μπροστά σε καλλιτέχνες που είναι εντελώς καινούργιοι για σένα και για μέρος του κοινού γύρω σου και να καταφέρνουν να σε μαγέψουν και να σε ταξιδέψουν στο δικός τους σύμπαν από το πρώτο λεπτό τους στη σκηνή.

Μια τέτοια εμπειρία ζήσαμε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Γλασκόβη, την UNESCO City of Music και μία από τις πιο όμορφες πόλεις του Ευρωπαϊκού βορρά, στην ιστορική εναλλακτική μουσική σκηνή King Tut's Wah Wah Hut σε μία βραδιά με τρία ανερχόμενα βρετανικά συγκροτήματα, τους Blue Honey, Natalie Pryce και Dark Horses.

Σε αυτή τη μικρή σκηνή χωμένη πίσω από την ομώνυμη pub βρεθήκαμε και καταλάβαμε από τη πρώτη στιγμή ότι θα βλέπαμε κάτι ιδιαίτερο όταν ανεβαίνοντας τα σκαλιά του χώρου παρατηρήσαμε μια μεγάλη και πολύ εντυπωσιακή λίστα καλλιτεχνών που μάγεψαν τους θεατές τους σε αυτή τη σκηνή ανά τα χρόνια λειτουργίας της. Από το 1990 ο μικρός αυτό χώρος έχει φιλοξενήσει τους Oasis, Radiohead, The Killers, Pulp, Florence and the Machine, Snow Patrol, Paolo Nutini άλλα και πολλούς, πολλούς άλλους.

Και τα τρία συγκροτήματα είχαν κάτι πολύ ιδιαίτερο να προσφέρουν και αυτό το μήνυμα ταξίδευε μαζί μας καθ' όλη τη βραδιά. Οι Blue Honey, ένα μικρό νεανικό συγκροτήματα με πολύ ώριμο, δυνατό και αποφασιστικό ήχο μας τράβηξαν μαζί τους σε ένα κύμα όμορφης ροκ και ιδιαίτερων ρυθμών. Από την άλλη το πιο δημοφιλές από τα τρία συγκρότημα και βασικοί καλλιτέχνες της βραδιάς, οι Dark Horses, απέδειξαν για άλλη μια φόρα την ποιότητα και την αξία της βρετανικής μουσικής αφού έδωσαν στους θεατές τους δυναμικές στιγμές, στιγμές απόλυτης ηρεμίας και στιγμές απόλαυσης του ήχου σε ένα εκρηκτικό μείγμα που απογείωσε τους ίδιους και όλους εμάς γύρω τους.

Blue Honey

Η έκπληξη όμως αυτής της όμορφης βραδιάς ήταν μακράν οι Natalie Pryce, ένα εναλλακτικό συγκρότημα με έδρα την Γλασκόβη που μας εντυπωσίασε από την πρώτη νότα με το μοναδικό στυλ, την ιδιαίτερη εμφάνιση των μουσικών με τα μαύρα κουστούμια και φυσικά πάνω απ’ όλα τον εκρηκτικό και απίστευτα δυναμικό τους ήχο.

Όταν άρχισαν οι προετοιμασίες για την εμφάνιση των Natalie Pryce και είδαμε τους καλοντυμένους ψηλούς άντρες να ετοιμάζονται ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί για το τι θα βλέπαμε. Όταν όμως ο τραγουδιστής με τη μοναδική διάθεση και το καυστικό ύφος μας καλωσόρισε στο ρυθμό της μπάντας του το κοινό έμεινε σε δευτερόλεπτα με το στόμα ανοιχτό από την εφευρετικότητα και τη δυναμική της μουσικής αλλά και της σκηνικής παρουσίας του συγκροτήματος.

Συνολικά, ήταν μια βραδιά με δυνατούς ήχους, πολλές εκπλήξεις, όμορφες εικόνες και ένα μικρό κοινό που φαίνεται ότι αγαπά τη μουσική και δίνει χώρο στους καλλιτέχνες να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν με τη μουσική. Ένα πράγμα όμως ήταν το πιο σημαντικό που πήραμε από τα σκωτσέζικα καλλιτεχνικά υπόγεια: μουσική πάντα θα γεννιέται και είναι στο χέρι μας - ή μάλλον στο αυτί μας - να την ανακαλύψουμε.

Κείμενο - φωτογραφίες: Άγγελος Μπάκουλας

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.