Πιο πρόσφατα

16/9/14

Κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ των Doors μετά από σχεδόν 50 χρόνια!

Ο ιδιαίτερα γνωστός τίτλος του Feast of Friends παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Το ντοκιμαντέρ των Doors, του οποίου την παραγωγή έκαναν οι ίδιοι, θα κυκλοφορήσει μετά από 46 χρόνια (είχε μαγνητοσκοπηθεί το 1968).

Μέχρι τώρα οι φανς του ιστορικού συγκροτήματος μπορούσαν μόνο να παρακολουθήσουν κάποια ανεπίσημα βίντεο κακής ποιότητας, τα οποία βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο YouTube, πλέον όμως έχει γίνει remastering σε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε DVD και Blu-ray στις 11 Νοεμβρίου.

Το Feast of Friends μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας των Doors το 1968, με σκηνοθέτη τον Paul Ferrara και παραγωγούς τους ίδιους. Σύμφωνα με το Rolling Stone δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, έπειτα από αρκετές αρνητικές κριτικές σε φεστιβάλ κινηματογράφου και μπήκε οριστικά στο ράφι λόγω των νομικών προβλημάτων του Jim Morrison μετά την... θρυλική συναυλία και το συμβάν στο Μαϊάμι.

"Είναι ντοκιμαντέρ φαντασίας" λέει ο Morrison στο τρέιλερ, "Δεν μπορώ να πω πολλά γι αυτό, επειδή στην πραγματικότητα δεν το φτιάχνουμε. Κατά κάποιο τρόπο φτιάχνεται μόνο του". Δείτε ολόκληρο το τρέιλερ παρακάτω:


Ο Bruce Botnik, για αρκετό καιρό συμπαραγωγός και τεχνικός των Doors, ανέλαβε να διορθώσει τα χρώματα και να κάνει το mastering υψηλής ανάλυσης, ενώ ο ίδιος έκανε το remixing και το remastering του soundtrack.

Ακόμη, στο DVD θα περιλαμβάνονται κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως τον Morrison να απαγγέλλει ένα ποίημα του, τον Robby Krieger να σολάρει στην κιθάρα του και κάποια βίντεο από την κινηματογράφηση του ορίτζιναλ φιλμ και την ηχογράφηση του Wild Child. Ακόμη, θα περιέχει το The Doors Are Open, το ντοκιμαντέρ του 1968 που αφορά την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Roundhouse του Λονδίνου.

Τέλος, θα περιλαμβάνει μια εκτέλεση του The End από τον Οκτώβριο του 1967 και την εμφάνιση του συγκροτήματος στην εκπομπή The O’Keefe Centre Presents: The Rock Scene – Like It Is, μαζί με συνεντεύξεις των εν ζωή μελών, Robby Krieger, John Desmore, Ray Manzarek (όταν ξεκίνησε η παραγωγή ζούσε ακόμη) και του μάνατζερ Danny Sugerman.

Θυμηθείτε το αφιέρωμα του Summer Rain στους Doors:



Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.