Πιο πρόσφατα

7/10/14

Ακούστε το νέο τραγούδι του Πάνου Παπαϊωάννου!

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ || ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Μετά την επιτυχία του τραγουδιού «Μεροκάματα», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και πρωταγωνίστησε στο ραδιόφωνο,  η νέα δημιουργική παρέα του ελληνικού τραγουδιού μας συστήνει την ολοκαίνουργια δημιουργία της.

Το «Να μην Ξεχνώ» είναι ένα τρυφερό τραγούδι,  σαν αεράκι φθινοπωρινό. Η υπέροχη μελωδία του Χρυσόστομου Καραντωνίου, ενορχηστρώνεται με κοντραμπάσο, βιολί, ακορντεόν, τύμπανα, κιθάρες, πιάνο και μαντολίνο και δένει απόλυτα με τους εμπνευσμένους στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους που ερμηνεύονται με την μεστή φωνή και την βαθιά εκφραστικότητα του Πάνου.

Αυτή την εποχή τελειώνουν τις ηχογραφήσεις των  τραγουδιών τους που θα αποτελέσουν και το υλικό της νέας τους ολοκληρωμένης δουλειάς που θα κυκλοφορήσει αργότερα το φθινόπωρο.

Ακούστε το τραγούδι:


Μια νέα παρέα στο ελληνικό τραγούδι
Ο Πάνος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ζήκα, το Νίκο Μαμαγκάκη και τη Λιζέτα Καλημέρη, μεταξύ άλλων.  Ο επίσης Θεσσαλονικιός συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου συνεργάστηκε με το Νίκο Μαμαγκάκη, ενώ έχει παρουσιάσει και μια ολοκληρωμένη δουλειά το 2009. Στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους έχει τραγουδήσει ο Σωκράτης Μάλαμας και η Χάρις Αλεξίου.

Μας συστήθηκαν με τα «Μεροκάματα», το τραγούδι που κέρδισε το βραβείου κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη τους για τη μουσική αλλά και η δυνατή τους φιλία, οδήγησαν στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Ποτάμι ο καιρός» που κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια. Η συνεργασία αυτή τους έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερο τις δημιουργικές ανησυχίες τους και να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές τους. Η συνάντησή τους, με τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους ήταν καταλυτική για τη συνέχεια, μιας και ήταν ο σπινθήρας, όπως οι  ίδιοι το χαρακτηρίζουν, που έβαλε μπρος τη δημιουργία 13 νέων τραγουδιών.

Από τις αρχές του Φθινοπώρου του 2013 είχαν ξεκινήσει να ηχογραφούν στο στούντιο «Χάριν Ευφωνίας» του Χρήστου Παπαδόπουλου με τον πολύ καλό τους συνεργάτη, τον Κώστα Αγέρη. Μέσα από αυτά επέλεξαν τρία κομμάτια για τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Τα «Μεροκάματα» ήταν αυτό που κέρδισε το βραβείο κοινού, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε να παίζεται στο ελληνικό ραδιόφωνο με μεγάλη επιτυχία και μια νέα δημιουργική παρέα ξεκινά το ταξίδι της στο ελληνικό τραγούδι.

Το καλοκαίρι του 2014 τους βρίσκει να ηχογραφούν τα τραγούδια τους για τη νέα τους ολοκληρωμένης δουλειάς που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο φθινόπωρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.