Πιο πρόσφατα

17/10/14

Ακούστε το νέο single των Foo Fighters!

Σήμερα το βράδυ είναι η επίσημη πρεμιέρα του Sonic Highways, της εκπομπής των Foo Fighters (λεπτομέρειες εδώ), για τους αμερικανικούς τουλάχιστον δέκτες, ενώ επίσης σήμερα το συγκρότημα θα παίξει ζωντανά σε club του Σικάγο.

Από την πόλη του Σικάγο είναι εμπνευσμένο το πρώτο single του άλμπουμ, που θα παίξει και στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dave Grohl, οι στίχοι προέρχονται από λόγια μουσικών που έδωσαν συνέντευξη στην αντίστοιχη πόλη. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι Something From Nothing.

Την παραγωγή ανέλαβε ένας κάτοικος της πόλης, ο Steve Albini κι αν σας θυμίζει κάτι δεν κάνετε λάθος, είναι γνωστός για δουλειές με τους Nirvana. Ο δίσκος θα διατίθεται στο κοινό από τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα από τις 10/11.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο δελτίο τύπου και να ακούσετε το τραγούδι:
Δείτε εδώ Foo Fighters και Zac Brown να διασκευάζουν Black Sabbath.

Αναστασία Μανωλούδη


Το πρώτο single των Foo Fighters αποκαλύφθηκε!


Ακούστε το εδώ:


Οι Foo Fighters θα κυκλοφορήσουν τον ολοκαίνουργιο δίσκο τους στις 10 Νοεμβρίου.

Το "Sonic Highways" ηχογραφήθηκε σε οκτώ διαφορετικές πόλεις: Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington και Νέα Υόρκη.

Μάλιστα το βινύλιο θα κυκλοφορήσει με εννέα διαφορετικά εξώφυλλα, ένα από κάθε πόλη και άλλο ένα με το γενικό artwork.

Παράλληλα, ξεκινάει σήμερα στο καλωδιακό κανάλι HBO, η ομότιτλη σειρά ντοκιμαντέρ, οκτώ επεισοδίων, όπου ακολουθεί την μπάντα σε κάθε πόλη και στις ηχογραφήσεις του κάθε τραγουδιού.

Σκηνοθέτης είναι ο ίδιος ο Dave Grohl.

Δείτε το trailer εδώ:



"Αυτό το άλμπουμ είναι χαρακτηριστικός δίσκος των Foo Fighters, αλλά υπάρχει κάτι πιο βαθύ και πιο μουσικό σε αυτό. Νομίζω πως αυτές οι πόλεις και αυτοί οι άνθρωποι μας επηρέασαν ώστε να ανοιχτούμε και να εξερευνήσουμε νέα πράγματα, χωρίς να χάσουμε τον ήχο μας."
Dave Grohl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.