Πιο πρόσφατα

10/11/14

Παρά... τρίχα συνεργασία για Beatles - Bob Dylan - Rolling Stones!

Οι δεκαετίες '60 και '70 θεωρούνται από τις σημαντικότερες στην ιστορία της, ροκ τουλάχιστον, μουσικής. Τότε βέβαια ηχογραφήθηκαν και κάποια από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, ενώ μεσουρανούσαν πολλά θρυλικά συγκροτήματα, από τους Beatles μέχρι τον Jimi Hendrix.

Αυτό που ίσως λείπει είναι η συνεργασία κάποιων σπουδαίων συγκροτημάτων της εποχής μεταξύ τους, κάτι που όμως έφτασε αρκετά κοντά στην πραγματοποίηση του. Ο φημισμένος μουσικός παραγωγός Glyn Johns στο νέο του βιβλίο, που φέρει τον τίτλο Sound Man, αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορία, που παραλίγο να φέρει κοντά Bob Dylan, Beatles και Rolling Stones.

Μάλλον κάποια στιγμή το 1969, ο Dylan συνέχαιρε τον Johns για το νέο άλμπουμ των Beatles, αλλά και την εξαιρετική δουλειά που έκανε με τους Stones. Ο παραγωγός απάντησε πως όλοι έχουν επηρεαστεί από αυτόν, με τον σχεδόν 30χρονο τότε μουσικό να του κάνει μια... θορυβώδη πρόταση: ένα δίσκο με αυτόν, τους Stones και τους Beatles.

"Με ρώτησε αν μπορώ να μάθω εάν και οι άλλοι ενδιαφέρονται. Μου πήρε το μυαλό. Οι τρεις σημαντικότερες μουσικές επιρροές της μουσικής σε έναν δίσκο;"

Οι επαφές ξεκίνησαν άμεσα, με τους Keith Richards και George Harrison να το θεωρούν φανταστικό εξ αρχής. Ο Ringo Starr, ο Charlie Watts και ο Bill Wyman συμφώνησαν, εφόσον όμως έλεγαν ναι και οι υπόλοιποι. Ο John Lennon δεν είπε όχι, δεν φάνηκε όμως να τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα η πρόταση. Αντίθετα, Paul McCartney και Mick Jagger αρνήθηκαν, ήταν μάλιστα απόλυτοι σύμφωνα με το βιβλίο: "Ο Paul και ο Mick πιθανότατα είχαν δίκιο αλλά θα έδινα τα πάντα για να προχωρούσα".

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.