Πιο πρόσφατα

15/12/14

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Factory of Sound Ioannina, 13/12/2014

Η ημερομηνία σημειωμένη από καιρό στο ημερολόγιο. Η προσμονή μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερη. Η ταλαιπωρία αρκετή, αλλά ποια "Ανάσταση" έχει νόημα αν πρώτα δεν προηγηθεί η "Εβδομάδα των Παθών".

Και μπορεί τα "Πάθη" μας να μην ήταν ίδια με τα λεγόμενα Θεία, αλλά η εμφάνιση του Θανάση επί σκηνής, και μάλιστα αρκετή ώρα αφότου μπήκαμε στον συναυλιακό χώρο, έμοιαζε με μια μικρή Ανάσταση!

Κόσμος πολύς, όρεξη και ενθουσιασμός σε υψηλά επίπεδα και φυσικά καλή παρέα, ήταν οι βάσεις για μια ακόμα εξαιρετική παράσταση του πολυαγαπημένου καλλιτέχνη.

Με την σκόνη που σηκώθηκε από τον καινούργιο του δίσκο να μην έχει κατακάτσει ακόμη, ήταν φυσιολογικό να υπάρξει έντονη παρουσία του στο όλο σκηνικό. Εισαγωγή με το Θηρίο, αντί των κλασικών Αγρύπνια ή San Michele αλλά φυσικά και Ηλιόπετρα, Μηδεία-μα, Χομαγιούν και Βακάρ και αρκετά ακόμα από το νέο του μουσικό "παιδί". Την "πρόσκληση σε δείπνο κυανίου", που μόνο με δηλητηριώδη διάθεση δεν μας την απηύθυνε ο Θανάσης.


Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η πληθωρική Ματούλα Ζαμάνη, η οποία κλήθηκε ανέβει στην σκηνή, παραδοσιακά, με τον Τειρεσία. Μην ξεχάσουμε και όλες τις συνήθειές μας!

Αβίαστα η κατάσταση άρχισε να παίρνει τον δρόμο της, η συμμετοχή του κοινού όλο και αυξάνονταν και τα πάντα κύλησαν ομαλά, τηρουμένων των αναλογιών. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πάντοτε "ξεσηκωτικοί" Πεχλιβάνης και Διάφανος, αλλά και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια του Θανάση!


Βέβαια δεν ήταν δυνατόν να παιχτούν όλα όσα θα θέλαμε να ακούσουμε κι έτσι κάποια έμειναν "κάβα" για την επόμενη συνάντησή μας. Άλλωστε η προσμονή μεγαλώνει την επιθυμία και η επιθυμία την απόλαυση!

Εις το επανιδείν! Ελπίζουμε σύντομα!

Κείμενο: Νίκος Παππάς
Φωτογραφίες: Ζέτα Καρκαμπούνα

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.