Πιο πρόσφατα

22/12/14

Σωκράτης Μάλαμας @ Fix Factory of Sound, 20/12/2014

Βράδυ Σαββάτου, ζεστό για την εποχή, και γύρω στις 11 παρά εμφανίζεται στη σκηνή του Fix Factory of Sound για ακόμη ένα Σάββατο ο Σωκράτης Μάλαμας, φανερά ευδιάθετος, δίνοντας μας μια μικρή γεύση από το τι θα επακολουθήσει.

Από νωρίς ο κόσμος έκανε την εμφάνιση του, με τις ηλικίες να ποικίλουν, από 15-16 χρονών έως και πολύ μεγαλύτερο, με το χώρο να γεμίζει ασφυκτικά λίγο μετά τις 10. Ανάμεσα τους, κι ένας παπάς, από όσο φάνηκε φανατικός "σωκρατικός".

Η έναρξη θα χαρακτηριζόταν "κλασσική", με το Μάλαμα να μας πηγαίνει Μια Βόλτα στα Βαθιά, όπως συνηθίζει άλλωστε. Ακολούθησαν αρκετά γνωστά τραγούδια του, κάποια καινούρια, όπως η Ηλιόπετρα και το Όνομα μου Είναι Δρόμος, αλλά και κάποια που και ο ίδιος παραδέχτηκε πως είχε χρόνια να ερμηνεύσει σε πρόγραμμα του. Μεταξύ αυτών, κάποια στιγμή μας έπαιξε και τα κάλαντα, χωρίς να τραγουδήσει όμως (πολύ πιθανό να μην τα θυμόταν!).


Το κλίμα, από τη σκηνή προς τον κόσμο και πάλι πίσω, ήταν ζεστό, εορταστικό και άκρως διασκεδαστικό, με την έννοια της ψυχαγωγίας. Φώτης Σιώτας και Λαμπρινή Καρακώστα έδωσαν τις δικές τους πινελιές με τις μελωδικές τους φωνές, που εδώ και καιρό δένουν τόσο ωραία με αυτή του Σωκράτη.

Βέβαια, όντας σε κλειστό χώρο, δεν ήταν η συναυλία στην οποία έχουμε συνηθίσει το σχήμα, καθώς ως επί το πλείστον το κοινό ήταν σε τραπέζια. Εδώ εντοπίζεται και το μοναδικό μελανό σημείο, με το σέρβις να είναι μάλλον λίγο αγενές στην προσπάθεια του να εξυπηρετήσει τους καθήμενους.

Θα μπορούσαμε ίσως να σημειώσουμε και τον... περίεργο φωτισμό, που έκανε το έργο μας κάπως δύσκολο, σε αντίθεση με το προσωπικό που μας προσέφερε τη βοήθεια του όταν ήταν απαραίτητο.

Αυτό φυσικά δεν αρκούσε για να χαλάσει η βραδιά, από τη στιγμή που η διάθεση κόσμου και μουσικών ήταν πολύ καλή, ιδανική για να "κλείσει" συναυλιακά η χρονιά.


Για όσους δεν προλάβατε να παρευρεθείτε στις δυο εμφανίσεις του Σωκράτη Μάλαμα, θυμίζουμε πως έχει προστεθεί και τρίτη ημερομηνία, για αυτό το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου (λεπτομέρειες εδώ).

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες τις βραδιάς εδώ.

Κείμενο: Αναστασία Μανωλούδη
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.