Πιο πρόσφατα

25/1/15

Blues Pills @ Principal Club Theater, 23/1/2015

Το συγκρότημα που μόλις σε ένα χρόνο, ίσως και λιγότερο, έχει καταφέρει να κάνει ολόκληρο τον ροκ κόσμο να μιλά γι αυτό, επισκέφθηκε για πρώτη φορά και τη χώρα μας: Οι Blues Pills, βγαλμένοι από άλλες εποχές, είναι εδώ για να μας θυμίσουν πως το καλό ροκ ζει.

Ποιοι είναι οι Blues Pills; Όπως μας συστήθηκαν και οι ίδιοι, είναι μια μπάντα με έδρα τη Σουηδία, με δυο μέλη από την όμορφη κρύα χώρα, ένας... τρελιάρης Γάλλος κιθαρίστας και ένας μπασίστας Αμερικάνος.

Περίπου στις 22:30 και με το χώρο του Principal σχεδόν γεμάτο, έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή οι Million Hollers, συγκρότημα από την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη. Δυο κιθάρες και ντραμς, και... μιάμιση φωνή, με τις μελωδίες τους έγραψαν τον πρόλογο για τους Blues Pills.

Million Hollers

Μισή ώρα πριν αλλάξει η μέρα έκαναν στη σκηνή την εμφάνιση τους τρεις λεπτές φιγούρες, σαν βγαλμένες από άλλη εποχή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, άλλη μια παρόμοια φιγούρα και οι πρώτες νότες του High Class Woman.

Περιττό να πούμε πως η αντίδραση του συγκροτήματος βλέποντας την υποδοχή του κοινού ήταν αυτή ακριβώς που περιμέναμε: Έμειναν εντυπωσιασμένοι και, όπως φάνηκε, θα το θυμούνται για καιρό.


Χωρίς ίχνος ντίβας πάνω τους, έπαιξαν όλα τα κομμάτια του ντεμπούτο και ομώνυμου άλμπουμ τους και καναδυο διασκευές, προσπαθώντας να... τραβήξουν όσο γινόταν τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία μετά βίας ξεπέρασε τη μια ώρα.

Φυσικά όταν ξεκίνησαν να παίζουν το αγαπημένο του κοινού Devil Man έγινε, χωρίς πολλά λόγια και υπερβολές, Χ-Α-Μ-Ο-Σ. Το ίδιο έγινε και σε άλλα κομμάτια, αλλά όσο να 'ναι, το hit είναι hit.


Η προχθεσινή συναυλία είναι από αυτές που λείπουν από τη χώρα μας. Συγκροτήματα όπως οι Blues Pills (οι οποίοι μάλιστα εντυπωσιάστηκαν τόσο που περισσότερες από τρεις ή τέσσερις φορές είπαν πως θα ξαναεπισκεφθούν τη χώρα μας στο σύντομο μέλλον) δείχνουν πως το κοινό της Θεσσαλονίκης, και της Ελλάδας γενικότερα, ακόμα αγαπάει και διψάει για καλό ροκ. Ας μην ξεχνάμε πως οι Blues Pills παίζουν ροκ από αυτό που μας μύησε όλους στο χώρο και όλοι αγαπάμε.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς τα πέντε επιπλέον λεπτά που έμεινε το συγκρότημα στη σκηνή, όπου, πέραν του ότι μάζεψαν τα όργανα τους μαζί με τους τεχνικούς, μίλησαν λίγο με κόσμο που τους πλησίασε.


Να εκφράσουμε όμως εδώ κι ένα παράπονο. Υπάρχουν ελληνικά συγκροτήματα που παράγουν εξαιρετικές μουσικές, στην ελληνόφωνη ή στην αγγλόφωνη σκηνή, οι οποίες το πιο πιθανό είναι πως ποτέ δεν θα γεμίσουν ένα χώρο σαν το Principal. Οπότε, καλές και σπουδαίες οι μπάντες του εξωτερικού, ας δούμε όμως και δίπλα μας.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.