Πιο πρόσφατα

3/1/15

Μίλτος Πασχαλίδης @ Principal Club Theater, 2/1/2015

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά από μια μεγάλη συναυλία; Μπα, όχι. Και ο Μίλτος Πασχαλίδης φρόντισε να μας το επιβεβαιώσει. Αρκεί μόνο να πούμε πως η εμφάνιση του ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Club του Μύλου, τελικά όμως, λόγω χωρητικότητας, μεταφέρθηκε μερικά μέτρα πιο πέρα, στο Principal.

Μάλιστα η σύγχυση που προκλήθηκε, καθώς στο Principal επρόκειτο να παίξουν οι Encardia, οι οποίοι τελικά έπαιξαν στο Club, έφερε μια σειρά αστείων σχετικά με αυτό.

Περίπου στις 11, με το χώρο να έχει γεμίσει, έκαναν την εμφάνιση τους ο Δημήτρης Σινογιάννης, ο Δημήτρης Μουτάφης, ο Ηλίας Δουμάνης, ο Πάρις Περυσινάκης και φυσικά η Μιρέλα Πάχου. Με μια γνωστή μελωδία για εισαγωγή υποδέχθηκαν/-με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Αυτή δεν ήταν άλλη από τις Βυθισμένες Άγκυρες.

Με καναδυό γνωστά τραγούδια μας έβαλε στο "κλίμα" μιας παράστασης χωρισμένης, όπως μας είπε, σε "δυο ημίχρονα": Το πρώτο περιελάμβανε τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, σόλο και με τους Χαΐνηδες, όπως ο Τρελός, η Πηνελόπη, ο Ακροβάτης και, φυσικά, οι Κακές Συνήθειες.

Η Μιρέλα Πάχου και το χαμόγελο της με τη σειρά τους είπαν κάποια κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, που φέρει το όνομα της, συνοδεία πάντοτε του ακορντεόν της, αλλά και των υπόλοιπων μουσικών. Βέβαια και αυτοί δεν έμειναν στο ρόλο του "κομπάρσου": Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους τρεις από τους τέσσερις (όλοι εκτός τον Δουμάνη) να μας τραγουδούν από ένα  κομμάτι... της νιότης τους.


Με το ρολόι να δείχνει 1 παρά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της συναυλίας. Ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι μουσικοί του θα μας παρούσιαζαν ένα μέρος της παράστασης Αυτοί μου Λείπουν πιο Πολύ, που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Συγκεκριμένα, τραγούδια του Μάνου Ξυδούς, του Άλκη Αλκαίου, του Δημήτρη Μητροπάνου και του Μάριου Τόκα μπλέχτηκαν με αυτά του Μίλτου Πασχαλίδη, "Γι αυτούς που μας λείπουν πιο πολύ και γι αυτούς που είναι ακόμα εδώ. Γιατί τα μεγάλα κενά δεν καλύπτονται, παρά μόνο με τα μεγάλα τραγούδια".

Μια βραδιά που ακούσαμε ό,τι περιμέναμε, και ότι θα θέλαμε να περιμένουμε. Μια παρέα γεμάτη διάθεση για μουσική, αλλά και κουβέντα, όπως φάνηκε, που έγινε ένα με το κοινό. "Παρθένος" σε συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, πείστηκα να πάω και να ξαναπάω, σε κλειστό χώρο με τραπέζια, ή σε "όπως πρέπει" συναυλία υπαίθρια.


Όχι πως περίμενα το αντίθετο, όμως μετά την τόσο όμορφη και ζεστή χθεσινή βραδιά πείστηκα ακόμα πιο εύκολα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με το χώρο για τη Δευτέρα, αυτή τη φορά για την εμφάνιση του Μπάμπη Στόκα. Και οι δυο καλλιτέχνες "ανηφόρισαν" στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια του Μύλου.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.