Πιο πρόσφατα

4/1/15

9 + 1 δίσκοι που θα πάρω μαζί μου το 2015

Στίχους που άγγιξαν την ψυχή, μουσική που βούρκωσαν τα μάτια από βαθιά συγκίνηση. Σεβασμός σε κείνους τους δημιουργούς που εμπνέονται από την ίδια την ζωή. Ζωή που πότε φορά τα γιορτινά  πότε τα σκοτεινά, που την εκτιμάς  και την ζεις στο έπακρο.

Θα βάλω στην βαλίτσα κείνα τα δισκάκια που μου ξυπνούν το φρόνημα, το θάρρος, το θράσος να αντιμετωπίσω την αδικία και τα δύσκολα. Τραγούδια που τραγούδησα μέχρι να σπάσει η φωνή μου αγκαλιά με έναν άγνωστο.

Έρχονται και κείνα τα τραγούδια τ' απογεύματος  με τις χαλαρές μελωδίες, τις πειραγμένες διασκευές προσδίδοντας μια νέα απόχρωση στο "παλιό". Να που το παλιό έρχεται να πάρει την θέση του ξανά κάπου ανάμεσα σε μια παρέα που συναντήθηκε σ’ ένα ζεστό καπηλειό. Ατέλειωτα βράδια, ώρες, μουσικά όργανα φίλων συναντούν τον Τσιτσάνη, την Μπέλλου, τον Βαμβακάρη, ξυπνώντας μνήμες. Ξημερώνει..

Το πρωινό σε βρίσκει είτε στο αυτοκίνητο να ψάχνεις σταθμούς και δισκάκια της διαδρομής είτε στην δουλειά όπου (μεταξύ μας) πόσες φορές δυνάμωσες την ένταση όταν βρέθηκες μόνος. Χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα που η μουσική έπαιζε και θα παίζει τον δικό της ρόλο. Τέσσερις μέρες μετά, συνεχίζουμε να ψάχνουμε μουσικές, καλλιτέχνες, δεν σταματάμε να ακούμε αλλά και να αναπαράγουμε τραγούδια που μας αρέσουν.

Ήρθε η ώρα να ανοίξω την μουσική βαλίτσα,

1. Καποια μέρα - Ηλίας Βαμβακούσης



2. Σωτήρης Καστάνης - Πορτοκαλί (review)



3.  Playing with Melina - V/A (review)



4. Πρώτες λέξεις - Σωκράτης Μάλαμας & Νατάσσα Μποφίλιου (review)



5. Προσκληση σε δείπνο κυανίου - Θανάσης Παπακωνσταντίνου



6. Μικρή Βαλίτσα - Αλκίνοος Ιωαννίδης



7. Μαζί - Ελένη Τσαλιγοπούλου & Μελίνα Κανά



8. Τα τραγούδια της Μελίνας - Ελεωνόρα Ζουγανέλη



9. Riza - Villagers of Ioannina City



10. Το αφήνω σε εσάς...


υ.γ.  Μια καλύτερη χρονιά σε όλους μας

Ζέτα Καρκαμπούνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.