Πιο πρόσφατα

24/2/15

Καλλιτέχνες εναντίον Facebook

Τις τελευταίες μέρες στο Change.org έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία από τον τραγουδιστή  των Illuminate Me, Christopher Murray, ξεκίνησε μία εκστρατεία με το εύγλωττο hashtag #wewanttoreachyou. Η συγκεκριμένη καμπάνια τάσσεται εναντίον των λειτουργιών του Facebook, η οποία αιτεί  την παύση της χρέωσης που επιβάλλεται από το Facebook στις μπάντες και τις εταιρείες που διακινούν τη μουσική με μόνο αντάλλαγμα την επικοινωνία με το κοινό τους.

Στο κείμενο της καμπάνιας αναφέρεται πως πλέον, πέραν των κλασσικών "διαφημίσεων", τα συγκροτήματα οφείλουν να πληρώνουν επιπλέον χρηματικά ποσά απλά για να "φτάσουν" οι δημοσιεύσεις τους σε όλους τους φίλους τους.

Οι Illuminate Me έχουν περισσότερα από 25.000 likes στη σελίδα τους και, σύμφωνα με τον Murray, για κάθε ποστ που θέλουν να δουν όλοι οι φανς τους το... αντίτιμο είναι 150$. Σημειώνει μάλιστα πως για καλλιτέχνες/μπάντες με μεγαλύτερη βάση φίλων το ποσό αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000$.

Ο στόχος της καμπάνιας είναι οι πενήντα χιλιάδες υπογραφές, ενώ ήδη στις πρώτες τρεις ημέρες που βρίσκεται "στον αέρα" έχουν μαζευτεί τριάντα χιλιάδες. Μόλις μαζευτούν το αίτημα θα σταλεί στα γραφεία της πιο κερδοφόρας ίσως ιντερνετικής επιχείρησης.

Για να δείτε λεπτομέρειες, να "υπογράψετε" ή απλώς να παρακολουθείτε την πορεία της καμπάνιας, ακολουθήστε το link.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.