Πιο πρόσφατα

28/2/15

Το τραγούδι της εβδομάδας: Hozier - Take me to Church

Δεύτερη εβδομάδα για Το τραγούδι της Εβδομάδας, εδώ στον Summer Rain! Toν Σεπτέμβριο του 2013 ο Ιρλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης Hozier έγραψε και ηχογράφησε αυτό το τραγούδι στην σοφίτα του σπιτιού των γονιών του στο Βray της Κομητείας Wicklow, της Ιρλανδίας.

Το τραγούδι για το οποίο γίνεται λόγος αυτήν την εβδομάδα είναι το Take me to Church. Ένα τραγούδι το οποίο όλοι μας ακούσαμε,τραγουδήσαμε και είδαμε από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι και site κοινωνικής δικτύωσης.

Οι στίχοι του τραγουδιού εκφράζουν την απογοήτευση του Hozier απέναντι στην Καθολική εκκλησία και την στάση της απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Το κλιπ, σε σκηνοθεσία του Brendan Canty και Conal Thomson ακολουθεί αυτή ακριβώς την σχέση μεταξύ δύο ανδρών και την επακόλουθη βίαιη, ομοφοβική και σπασμωδική κίνηση.

Πλέον βρισκόμαστε στο 2015, όπου το τραγούδι αυτό κατάφερε να γίνει το νο.1 hit σε 12 χώρες καθώς και νο.1 σε Top10 σε άλλες 21 περιοχές. Για τον λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και από την εβδομαδιαία στήλη του Summer Rain!


Σπυριδούλα Καζάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.